Eğitim Sen; “Okullarda Can Güvenliğimiz Sağlanmalıdır!”

0
10

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, eğitimde yaşanan şiddetin önlenmesi adına somut adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak; “Okullarda can güvenliğimiz sağlanmalıdır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımları ile Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden emeklerinin değersizleştirildiği ve itibarsızlaştırdığı koşullarda çok sayıda eğitim emekçisinin görev yaparken şiddetin hedefi haline geldiğini ifade eden Ünsal; “Geçtiğimiz gün İstanbul Eyüp’te özel bir okulda görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan’ın bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda eğitim ve bilim emekçisinin şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere iktidarın, bürokratların ve yandaş medya kurumları ile toplumun birçok kesiminin sorumluluğu vardır. Toplumsal hayatın her aşamasında yer alan şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, işyerlerimizi ve öğretmenlerimizi de hedef almıştır.

Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir.

Bugüne kadar eğitimden sorumlu olan bütün bakanların yaptıkları açıklamalarda eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenleri göstermesi, CİMER uygulamasının eğitim emekçilerine karşı bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.

Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz.

Eğitim emekçilerinin, başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağın ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalıdır.

Sendikamız bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır.  Eğitim emekçilerine yönelik şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması için, Eğitim Sen olarak başta eğitim sendikaları olmak üzere, tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Eğitim Sen olarak, eğitimde ve eğitim emekçilerine karşı yaşanan şiddetin sona ermesi ve can güvenliğimizin sağlanması konusunda gerek MEB, gerekse TBMM nezdinde gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını, eğitim emekçilerini hedef haline getiren tüm politika ve uygulamalara son verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here