Göde; “Özel Hastanelerin Fark Ücreti İçin Dava Açtık”

0
98

tüed açıklama10TÜED İskenderun Şube Mali Sekreteri Hüseyin Göde; “Özel Hastanelerin Fark Ücreti İçin Dava Açtık”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi Mali Sekreteri Hüseyin Göde, özel hastanelerin %200’e kadar ilave ücret alabileceklerine ilişkin kararnamenin iptali için dava açtıklarını duyurdu. Şube Mali Sekreteri Göde konuyla ilgili bilgi verirken şu ifadeleri kullandı;

“12.10.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 2013/5385 sayılı kararname ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin %200’üne kadar Özel Sağlık Hizmeti Sunucularının ilave ücret alabilmesi düzenlenmişti. Bu oran önce %30, sonra %70 ve 2012 yılında da %90 olarak belirlenmişti. Bu düzenlemelere karşı daha önce açılan davalar devam etmektedir.

Şimdi de Danıştay 15. Dairesinin 2013/13078 Esasında Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Bürosunca üyemiz Seyde Koç  adına, kararnamenin iptali için dava açıldı. Bilindiği üzere bu oran %30’dan %200’e çıkartılmasına rağmen SGK Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Kurulu Komisyonu, Sağlık hizmetleri bedelini hiç artırmamış aksine bazı hizmet bedellerinde indirime gitmişti. TÜED olarak şimdi açtığımız davanın sonuçlanmasını bekliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here