Göde; “Bayram İkramiyelerine Zam Yapılmalı”

0
71

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, yaklaşan Ramzan ayı öncesinde yaptığı açıklamada, bayramlarda emeklilere verilen ikramiyelere enflasyon oranında artış yapılmasını istedi. Göde; “İkramiyelere enflasyon oranında zam yapılmıyor. 1000 lira ikramiye ilk defa verilmeye başladığında bir kurban alabiliyorduk şimdi alamıyoruz, farkı buradan anlayın. Nasıl maaşlara 6 ayda bir enflasyon oranında zam yapılıyorsa ikramiyelere de bu zam yansıtılmalı” dedi.

Ramazan ayı yaklaşırken yaklaşık 13 milyon emeklinin bayram ikramiyesinde artış olup olmayacağını merak ettiğini kaydeden Göde; “Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira bayram ikramiyesi alan emekliler bu miktarın ve ek ödeme oranlarının arttırılmasını istiyor” diye konuştu.

Emekli maaşı 1.554 TL’nin altında olanların %5, emekli maaşı bu miktarın üstünde olanların ise yüzde dört ek ödeme aldığını da hatırlatan Göde, bu düzenleme ile 2006 yılından beri vatandaşın fatura fiş toplamaktan kurtulduğunu belirterek; “Bizi bu zahmetten kurtardıkları için teşekkür ediyoruz. Ancak bu verilen hak günün şartlarında artık yetmiyor. Her şeye 8 ile 18 arasında KDV ödüyoruz. Bu yüzde dörtler artık komik bir rakam olarak kaldı. Bu oran %8-10’a çıkarılmalı. 4000 lira maaş alan kişinin ek ödemesi yüzde 4’te kalırsa 160 lira, %8’e çıkarsa 320 lira, yüzde ona çıkarsa 400 lira olacak. Böylece hiç değilse bir evin ekmek veya çay şeker parası çıkar. Emekliye bir katkı olur” diye konuştu. Göde, genel merkezleri tarafından taleplerin ilgili makamlara iletildiğini ve olumlu bir cevap beklediklerini sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here