Futbolun Devrimi (3)

0
49

Değerli okurlarım, dünkü sayımızda bir önemli konuyu yerimizin darlığı nedeniyle gereği gibi anlatamadığımı düşünüyorum. Şöyle söylemiştim: “…Bu gazeteci-yazar, engellilerle, amatörler ve gençler için epeyce kalem tüketti, başarılı olduğu söylenemez” diyorlar ve öyle düşünüyorlarsa; böyle düşünenlere ‘İtirazım Var’ derim..

Tanımadığım bir engelli bana selam veriyor ve Gazetemiz İskenderun’un yerini dahi biliyorsa, bir maç çıkışı, gençler etrafımı çeviriyor ve gazetemizin onlarla ilgilenen tek Basın-Yayın organı olduğunu söylüyorsa, ben de gazetem de başarılı olmuşuz demektir. İsa Aleyhi Selam’ın buyurduğu gibi, “Elindeki Mumu Şamdana Koy da Herkes Aydınlansın!” Biz de bildiklerimizi ve doğruluğuna inandığımız konuları, elimiz kalem tutuğu sürece sizlere aktarmaya çalışacağız. Bunda kararlıyız.

Amatör gençler, engelli sporcular ve hatta engelliler deyip de, birer cümle ile geçiştiremeyiz, geçiştiremedik de. Şimdiye kadar fazla bir yarar sağlanmamış olabilir ama biz de bu önemli konularda ısrarlıyız, kararlıyız ve özellikle umudumuzu yitirmedik. Bizim performansımız üst düzeyde olduğuna göre, öyle inanıyoruz ki çok yakın bir gelecekte, gençlerimiz, amatörlerimiz ve engelli sporcularımız adına, bazı sürpriz gelişmeler olacaktır.

Birçok okurlarım ısrarla soruyorlar; Neden Amatör Gençler, Neden Engelliler ve Engelli Sporcular, Neden Sporun ve Futbolun Alt Yapıları? Spora eğilimin ve ilginin fazla olduğu yerlerde, özellikle altyapılara ve varsa futbol okullarına sahip çıkıldığında, spor ahlakı da belli ölçü de olgunlaşmış olur.

Gençlerimizi uyuşturucuya bulaştırmamak, kahve köşelerinden kurtarmak için, onları spora yönelmek en geçerli yol değil midir? Bunların gerçekleşmesi için de, Yeterli Spor Tesisleri Var mı? Teçhizatları Yeterli mi? Moral-Motivasyonları Belli Düzeyde mi? bunlara bakmak lazımdır. Gençlerine değer vermeyen ülkeler yükselemezler, günün birinde sömürge olurlar. Altyapısına önem vermeyen, görmezden gelen kulüpler de, borç batağından çıkamazlar. Ülkemiz genelinde altyapısından gereği kadar yararlanan kaç kulübümüz var ki?

Bu önemli konuyu, yarım asır öncesiyle kıyaslayamayız. O zamanki teknolojiyle şimdi ki arasında dağlar var. Örneğin, Günümüzde, siboplu ve yamalı top var mı ya da burun tarafı yamalı kramponlar giyiliyor mu? Biz onlarla futbol oynuyorduk ve şikâyet etmiyorduk.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here