Engelsiz Atölyesinde Atık Maddelerden Süslemeler Yapıyorlar

0
72

İskenderun Engelsiz Atölyede eğitim gören engelli çocuk ve gençler, öğretmenleri eşliğinde bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ahşap ve seramik boyamadan, tablo yapımına pek çok teknikle üretmenin hazzını yaşayan çocuklar, birlikte vakit geçirmekten de keyif alıyorlar.

Atık maddelerden geri dönüşüm projesiyle süslemeler hazırladıklarını söyleyen İskenderun Engelsiz Atölye Eğitmenlerinden Şeyda Siler; “Bugün kâğıttan, atık malzemelerden geri dönüşüm projeleri yapıyoruz. Gazeteler, bitmiş soda şişesi, kullanılmayan takılar, çalı çırpı kullanıyoruz. Çocuklarımız bunları yaparken çok keyif alıyorlar. Gazete kâğıtlarını sararken biraz sıkılıyorlar ama boyarken çok keyif alıyorlar.

Atölyemizde, tablolar, çini, seramik, ahşap, tepsi, cam boyama gibi birçok çalışma yapıyoruz. Küplerden geri dönüşüm yapıyoruz. Eski küpleri eskiterek, dekopaj işleyerek, üzerine bazı objeler yapıştırarak, onu farklı bire projede kullanıyoruz.

Çocuklar düzenli olarak geliyorlar. Çok seviyorlar, cumartesi Pazar olsun istemiyorlar. Severek geliyorlar, resim, boyama yapıyorlar, eğleniyorlar mutlu oluyorlar. Atölyemizde pek çok teknik var, gün içerisinde hepsini uyguluyoruz onları sıkmadan” diye konuştu.

Gazeteleri sararken duygularını bizimle paylaşan Atölye Öğrencilerinden Tuğba da; “Buraya gelmekten çok mutluyum, her gün farklı etkinlikler yapıyoruz. Bugün gazeteleri sarıyoruz sonra boyayacağız” dedi.

Atölyeye gelen öğrencilerden Fatih ise; “Gazeteleri çubukla sarıyoruz, öğretmenimiz yardım ediyor bize sonra da onları boyuyoruz” diye konuştu.

Öğretmenlerinin sözünden çıkmadığını anlatan bir öğrenci de, çok güzel tiyatro oyunu oynadığını ve çok güzel darbuka çaldığını söyleyerek, Engelsiz Atölyeye gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here