“Emeklilerin Sesini Duyun Artık!”

0
53

Türk Emekli-Sen Birleşik Emekliler Derneği İskenderun Temsilcisi Öner Çetinkaya’dan Sitem…

Türk Emekli-Sen Birleşik Emekliler Derneği İskenderun Temsilcisi Öner Çetinkaya, her şeye yapılan zamların yanında emekli maaşlarına yapılan yüzde 3.14Lük zammı eleştirdi.

Hükümetin emeklileri görmezden geldiğini öne süren Çetinkaya; “Her gün gazetelere demeç verip Türkiye’nin güllük gülistanlık olduğunu söyleyenlere soruyoruz: “Türkiye’de emeklilerin de yaşadığından haberiniz var mı?” Semt pazarları kurulan yerlerde akşam saatlerini bekleyip, evine götüreceği sebze ve meyveyi ucuz tarifeden seçip almaya çalışan emeklilerin halini kim düşünüyor? Emekliler de insan. Onlar da oduna, kömüre, doğalgaza ihtiyaç duyuyor. Her türlü sosyal ihtiyaçların sağlanmasından vazgeçtik, bari şu soğuk kış aylarında doğru dürüst ısınabilelim. Doğalgaza yapılan yüzde 50 ye varan zam emeklinin bu kış aylarında belini bükmüştür. Çünkü emekliye yapılan zam sadece yüzde 3.14 tür. Emekli geçinmek için yeni bir iş kurmaya kalksın, hemen yakasına yapışırlar. Kazancının yarısını SGDP yani sosyal güvenlik destek pirimi olarak keserler ama milyonlarca vergi kaçaksına dokunamazlar” dedi.

Ülkedeki gerçek kara deliklerin görülmesi gerektiğini vurgulayan Çetinkaya; “Son yıllarda bazı gökdelenlerin astronomik fiyatlarla devlet dairelerine kiralandığını duyuyoruz. Hatta yeni yapılıp da devlete kiralanan gökdelenin 3-5 yıllık kirası ile inşaat bedelinin karşılandığı söyleniyor. Maliye Bakanı emeklileri kara delik olarak gördüğünü söylerken esas kara delikleri unutuyor ya da görmüyor. Esas kara delikler işte bu devlete çok yüksek bedellerle kiralanan taşınmazlardır.

Hükümet şimdi de Kanal İstanbul gibi çılgın projelerle, 3. Havaalanı, üçüncü köprü gibi projelerle uğraşıyor. Atatürk Orman Çiftliği arazisinde Başbakanlık konutu ve kongre sarayı inşa etmekle meşgul! Birinci derecede sit alanı olan AOÇ, büyük Atatürk’ün Türk Milletine hediyesi ve hatırasıdır. Bu kıymetli araziyi çiftlik olmaktan çıkarıp bina dikmeye, betonlaşma yapmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here