(COVİD-19 Coronavirüs (Ajanda)

0
77

  • Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüsten ölenlerin sayısı 17 bini aştı. Türkiye’de ise ölenlerin sayısı 37’ye vaka sayısı 1529’a yükseldi. Koronavirüs tedavisi için tüm dünyada çalışmalar sürerken Türkiye’den de ilk hamle geldi.
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısıyla ilgili Türkiye’nin harekete geçtiğini belirterek, “Bakanlığımızın Aşı Enstitüsü koronavirüse karşı aşı geliştirilmesi için harekete geçti. Umut verici her bilimsel çabayı destekleyeceğiz. Maliye Bakanlığımız fon oluşturmaya hazır” dedi.
  • Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilen 11 bin 269 vatandaşımızın 23 farklı ilde, 36 farklı öğrenci yurdunda karantina altında tutulduğunu söyledi. Bakan Kasapoğlu ayrıca il il detaylı bir liste paylaştı. En çok misafir 3 bin 58 kişi ile Ankara’da ağırlanırken 2 bin 180 misafir ağırlayan Konya ikinci sırada yer aldı. Bu iki ilimizi İstanbul, bin 955 kişi ile takip etti ve üçüncü sırada yer aldı.
  • Yeni tip koronavirüs nedeniyle 122 kişinin daha hayatını kaybettiği Komşumuz İran’da toplam can kaybı 1934’e yükselirken, vaka sayısı 24 bin 811’i buldu. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, İran Devlet Televizyonunda yayınlanan açıklamasında son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 122 kişinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu.
  • Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı da askerleri salgından korumak için önlemler alındığını bildirdi. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, eğitim birliklerine yeni katılanlar ile temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak yeni birliklerine katılış yapacak erbaş/erlerin 14 gün süreyle gözetim altında tutulması için gerekli tedbirler alındığı belirtildi.
  • PTT AŞ’den maaşını alan 65 yaş üstü emekli hak sahipleri, e-devlet üzerinden yapacakları başvuru ile maaşlarını konutlarında alabilecek. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren PTT AŞ, emekli maaşını şirketten alan 65 yaş üstü emeklilerin maaşlarını konutlarına götürecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here