Ünsal; “Ders İçerikleri İncelenmeli”

0
125

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Ders İçerikleri İncelenmeli”

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, hafta başında başlayan uzaktan eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr adreslerinden uzaktan eğitim başlatıldığını hatırlatan Ünsal, ilk gün yaşananlara değinerek; “Bu sürecin tüm öğrenciler açısından ulaşılabilir olması ve Öğrenciler arası eşitsizliklerin giderilmesi için durumunu Bakanlık tarafından açılan 444 0 632 no lu hatta bildiren öğrencilere tablet ve bilgisayar verilmesinin doğru olacağını belirtmiştik. Ancak uzaktan eğitimin ilk günü içerikle ilgili çocuklarımızın asla izlememesi gereken görüntülerin ders aralarında gösterilmesi ve diğer eksiklikler süreçle ilgili aksaklıkları bize gösterdi” dedi.

Bundan sonraki süreçte; uzaktan eğitimde kullanılacak ders içerikleri, görselleri ve diğer materyalin yayınlamadan önce bilim insanlarından oluşan bir kurul tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Ünsal; “Bilimsel gerçeklikle bağdaşmayan, pedagojik açıdan uygun olmayan içerikler mutlaka ayıklanmalıdır. MEB bu konu ile ilgili yeni bir çalışma yapmalı ve tüm kesimleri bu çalışmaya dahil etmelidir. Sendikamız tüm yayınları yakından takip ederek, gerekli uyarıları yapacak ve atılması gereken adımları atacaktır” dedi.

Yaşanan mağduriyetleri de gündeme taşıyan Ünsal; “İkinci bir hususta eğitim alanında mağdur olan üç kesimle ilgili. Ücretli öğretmenler, usta öğreticiler ve rehabilitasyon merkezi çalışanları. Bu kesimlerin yaşadığı mağduriyeti ısrarla kamuoyunun bilgisine ve ilgisine sunulmasına rağmen hala bir çözüm ortaya konmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı bir an evvel ücret karşılığı çalışan bu arkadaşlarımızın durumuna açıklık getirmeli, maaşları ödenmeli ve mağduriyetleri giderilmelidir.

Son olarak bu süreçte cansiperane bir çalışma yürüten sağlık emekçilerinin her türlü sağlık, barınma, ulaşım sorunları acilen çözülmeli ve tüm sağlık çalışanlarına ayrımsız bir maaş ikramiye ödenmelidir diyor, tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor, evde kal İskenderun diyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here