Bütçe Görüşmeleri Ertelendi

0
136

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkan Vekili Bestami Bilgili başkanlığında toplandı.

Gündemin tek maddesi olan ‘Belediyemizin 2020 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’ usul eksiklikleri nedeniyle 14 Ekim 2019 Pazartesi görüşülmek üzere ertelendi.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu, meclisin 20 gün içinde bütçeyi yapmak zorunda olduğunu hatırlatarak, hazırlanan dosyanın meclis toplantısı öncesinde meclis üyelerine dağıtılması gerektiğini kaydetti ve; “Meclis üyelerinin görevi sadece hazırlanan dosyaya imza atmak değildir. Bütçeyi hep birlikte hazırlamalıyız. Performans tutanağı hepimize dağıtılmalı. Performans görüşülmeden bütçe yapılamaz. Bu kanunen olmaz. Performans hazırlanmadan bütçe görüşülmesi önümüze geldi ve bu bizim katkımızla düzeltildi” diye konuştu.

Nikah Dairesi yanında yapımına başlanan luna park ile ilgili konuşan Mutlu, luna parkın kimlere verildiği, hangi firmanın çalıştıracağı ve belediyeye katkısının ne olacağı sorularına yanıt aradı.

Daha sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu da performans görüşülmeden bütçenin görüşülmesinin kanununa aykırı olduğunu önemle vurguladı.

Konu üzerine söz alan ilgili müdürler, performans tutanağının hazırlanarak bu hafta içerisinde meclis üyelerine dağıtılacağını bildirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here