Palmiye Hastanesi Bölgenin Gururu Oldu!

0
95

Palmiye Hastanesi, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen Sağlıkta Kalite Standartları Denetleyicileri tarafından, denetlemeye tâbi tutulurken, denetleme sonucu 100 üzerinden aldığı 93,5 puanla bölgenin gururu oldu.

İki gün süren denetlemede, hastaneyi ziyaret eden hastalar, hasta yakınları ve çalışanların sağlık ve güvenliği için, hangi konularda başarılı olunduğu, hangi konulara dikkat edilmesi gerektiği hakkında değerlendirilmelerde bulunuldu.

Yapılan denetlemeler ve elde edilen sonuç ile ilgili açıklamalarda bulunan Palmiye Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Palmiye Hastanemiz geçen hafta Sağlık Bakanlığı denetimcileri tarafından Kalite Hizmet Standartları bağlamında çok ciddi ve yoğun içerikli bir denetim sürecinden geçti. Bu denetimler sonucunda kurumumuzun hemen hemen bütün birimleri; çalışma koşulları, fiziki yapıları, personel hizmet standartları ve kalitesi, Sağlık Bakanlığı’nın ön gördüğü çok ciddi standartlar bağlamında denetimden geçirildi. Bu denetimler neticesinde çok şükür kurumumuz Palmiye Hastanesi bölgede çok iyi bir puan alarak bölgenin gururu oldu. 100 üzerinden 93,5 puan alarak, kendi alanındaki bu kalitesini, nitelikli hizmet üretme kapasitesini, hasta memnuniyeti açısından son derece umut veren, memnuniyet ölçeği yüksek olan bir kurum olma özelliğini bu yönüyle de tescillemiş oldu.

Bu çalışmalara uzun zamandır ciddi bir emek ve özveriyle katkı sunan kurumumuzun bütün personelleri, bu süreçte yeni yönetimimizin verdiği dinamik ve teşvik edici yapı ile birlikte ciddi, önemli bir sonuç elde ettik. Bu sonuçta emeği olan, bize katkılarını, desteklerini her şart altında esirgemeyen yönetim kurulumuza, bu standartların elde edilmesinde büyük özveri ve gayretle çalışan ve bu yönde katkı sunan bütün hekim arkadaşlarımıza, hemşirelerimize, teknik ekibimize, yani kurumumuzun bütün personellerine çok teşekkür ediyorum. Hakikaten hem Palmiye yönetimi, hem de İskenderun adına, böyle bir sağlık kuruluşunun bu standartlarda hizmet veriyor oluşunun Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olmasının gururunu yaşattılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

Bu standartlarımız, her geçen gün, yönetim kurulumuzun, çalışanlarımızın, hekimlerimizin, hepsinin ortak gayreti, özverisi ve birlikte iyi niyete dayalı işbirliği ile çıtayı her geçen gün yükseltme iradesiyle devam edeceğinin müjdesini vermek istiyorum. Palmiye bundan sonraki süreçte hem hekim kadrosunda ciddi anlamda kapasite artırımına, hem de fiziksel ve teknolojik donanımdaki altyapıyı daha da zenginleştirerek, bölge halkımızın gösterdiği teveccühe layık olacak şekilde, kaliteli, etik değerler ışığında hizmet veren bir sağlık kuruluşu olma özelliğini devam ettirecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here