Arda Ayten İskenderun’un ve Türkiye’nin Gururu Oldu!

0
879

Kaymakam Yönden Ayten’i Tebrik Etti

Kahramanmaraş’ta Tıp eğitimi gören ve bir dönem TGB Kahramanmaraş başkanlığını da yapan Arda Ayten, Sanatçı Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu “Kim milyoner olmak ister” programında bütün soruları bilerek 1 milyon kazandı. Ayten hem İskenderun’un hem de Türkiye’nin gururu oldu!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ATV’de yayınlanan ‘Kim Milyoner Olmak İster’ adlı yarışmanın 1 Milyon TL ödüllü sorusunu görmeye hak kazanan hemşerimiz Arda Ayten’i 28 Temmuz 2019 tarihinde makamında kabul ederek, en çok okumak istediği “Umberto Eco adlı yazara ait Avrupa Kültüründe Kusursuz Dil Arayışı ve Fernand Braudel adlı yazara ait Uygarlıkların Grameri” adlı eserlerin özel sipariş ile temin edilmesini sağlayarak, Arda Ayten’e takdim etmişti.

Yarışma boyunca bilgisi ve kültürüyle başarılı bir performansa imza atan Arda Ayten, etkileyici hayat hikayesiyle de ekran başındaki seyircilere duygu dolu anlar yaşatmıştı.

Kaymakam Yönden, son soruyu da bilerek 1 Milyon TL ödül hak eden Arda’yı tebrik ederek; “‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasının 5 Ekim 2019 Cumartesi günü yayınlanan bölümünde İstiklal Marşımız ile ilgili bir ayrıntıyı içeren 12’nci soruya doğru yanıt vererek, 1 Milyon TL ödülü hak edip bizleri gururlandırmasının yanı sıra milli duygularımızın da pekişmesine vesile olan hemşerimiz Arda Ayten’i canı gönülden tebrik ederken, bu vesileyle milli mücadele döneminde ki zaferlerimizi kaleme aldığı milli marşımız ile taçlandıran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz” dedi.

Arda Ayten, 2017 yılında yaşamını yitiren, Vatan Partisi Hatay il yönetim kurulu üyesi, Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Hatay başkanı ve İskenderun Demir Çelik İşçileri Çalışan ve Emekliler Derneği başkanı Bayram Özarsalan’ın da torunudur. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here