“Bu Yaşananlar Bize Yakışmıyor!”

0
133

itso-meclis6İTSO Başkanı Yılmaz, Meclis Toplantısında Yaşanan Gerginliğe Müdahale Etti

Her geçen toplantıda İskenderun Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Meclisi üyeleri arasında tansiyonlar biraz daha yükseliyor. Dün gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere toplanan İTSO Meclisinde yine gerginlik yaşandı. Meclis Üyesi Latif Çakır’ın gündeme alınmasını istediği teklifi reddedilince meclis üyeleri arasında gergin dakikalar yaşandı. Duruma el koyan Oda Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, odanın asli görevine dönmesi gerektiğine dikkati çekerek, meclis üyelerini sükûnete davet etti.

İskenderun’un saygın iş adamlarından oluşan İTSO’nun, dünkü meclis toplantısında da gergin dakikalar yaşandı. Meclis üyelerinin çoğunluğunun katıldığı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Latif Çakır, meclis gündemine aldırmak istediği teklifi meclis oylamasında reddedilince İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ile birkaç meclis üyesi arasında gergin dakikalar yaşandı. Duruma el koyan Oda Başkanı Yılmaz, söz konusu dosyanın yargıya intikal ettiğini ve bu dosya hakkında konuşmanın etik olmadığını ifade ederek, meclis üyelerini sükûnete çağırdı.

itso-meclis7

Gündem dışı konuşan Oda Başkanı Yılmaz, her geçen gün İTSO Meclis üyelerinin biraz daha gergin olduğunu ifade ederek; “Odanın asli görevine dönmesi gerekmektedir. Kimsenin birbirini incitmesi doğru değil. Biz bir yargı süreci başlattık. Oda da bugüne dek yanlış yapıldığına inandığımız birkaç konu ile ilgili savcılığa şikâyette bulunduk. Yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarım ile böyle bir karar aldık ve adliyede devam eden bir yargı süreci var. Bunun üzerine burada birbirimizi kırmanın, incitmenin, suçlamanın çok doğru olmadığına inanıyorum. Odanın bundan sonraki süreçte, odanın üyelerine faaliyette bulunabilecek işlerin içerisinde olması gerektiğine inanıyorum. Herkesten rica ediyorum. Lütfen bundan sonra ki süreçte İskenderun’un ileriye gelen iş adamları olarak anılan bu meclisimizi birbirine saygılı bir şekilde işleri yürütmesini istiyorum hepinizden. Bu yaşananlar ne odamıza ne de bize yakışıyor” şeklinde konuştu.

itso-meclis8

Salon’da Suriyeli Gerginliği!

Öte yandan, toplantının ilerleyen saatlerinde bir meclis üyesinin fark etmesi üzerine içeri de basın mensubu sanılan bir Suriyeli de dışarı çıkartıldı. Polisler tarafından kısa sürede salondan uzaklaştırılan Suriyelinin iş bulmak amacıyla toplantı salonuna katıldığı bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here