Belediye Binasına İrtibat Bürosu Açılacak!

0
73

antakya belediyesi3Antakya Belediyesi ile İŞKUR Arasında İstihdam Konusunda İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Antakya Belediyesi, İŞKUR ile işsiz vatandaşlara iş imkânı sağlanması amacıyla karşılıklı protokol imzaladı. İş birliği anlaşmasına, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile İŞKUR Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık düzenlenen törenle imza attı. Her iki kurum arasında yapılan işbirliği anlaşmasına göre İŞKUR, Antakya Belediyesi hizmet binasında “hizmet noktası birimi” oluşturarak, iş başvurularını kabul edecek ve vatandaşlara iş imkânı sağlayacak.

Protokol imza töreninde konuşan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci; “İŞKUR son 12 yıldır, kuruma yapılan başvurulara olumlu yanıt vererek binlerce insanımıza iş, aş imkânı verdi. İşe yerleştirme konusunda, Türkiye ortalamasına göre Hatay İŞKUR Müdürlüğü önemli dereceler elde etti. Bizler Antakya Belediyesi olarak, müracaat eden tüm vatandaşlarımızın bir fiil belediyemiz çatısı altında çalıştırma imkânına sahip değiliz. Bütün vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak hususunda belediyemizde İŞKUR irtibat bürosunu açmamızla ilgili gerekli teknik alt yapıyı hazırlayıp İŞKUR yöneticilerine hizmet odasını hazırlayacağız” dedi.

Belediyenin Üzerine Binen Yükü Alacağız

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık ise; “Yapılan protokol ile Antakya Belediyesi bünyesinde hizmet noktası açacağız. İşsiz vatandaşlarımıza iş imkânı sağlayarak belediyenin üzerine binen yükü almış olacağız. İŞKUR olarak çeşitli faaliyetlerimiz var. Bunlardan birincisi insanları meslek sahibi yapmak sureti ile istihdama kazandırmak. Kurslarımız var, geçici istihdam dediğimiz toplum yararına çalışma programlarımız var. Antakya Belediye Başkanı olarak sizlerden iş-aş isteyenleri bizlere yönlendirin, bizler de bu insanlarımıza istihdam yolunu açalım. Bu kapsamda Antakya Belediyesi ile işbirliği protokolü yapıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve İŞKUR Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık düzenlenen protokole imza attılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here