‘Başkanımız Yıllardır Yapılamayanları Beş Yılda Yaptı’

0
193

köprü açılışı1Sakarya ve Gültepe Mahalleleri Arasında Yapılan Köprü Açılışında Mahalleliden Başkan Civelek’e Teşekkür…

İskenderun Belediyesi’nce, Sakarya ve Gültepe Mahalleleri arasında yaya ve araç geçişinin rahatlatılması amacıyla yapılan betonarme köprü, binlerce vatandaşın katıldığı coşkulu bir törenle hizmete girdi. 60 yıldır özlemini çektiği köprüye kavuşmanın sevincini yaşayan halk, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i sevgi gösterisi ve alkışlarla karşıladı.

Betonarme köprünün açılış törenine, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş, Sakarya Mahallesi Muhtarı Yusuf Doğrul, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

köprü açılışı2

Aşkarbeyli deresi üzerinde yapılan, Sakarya ve Gültepe mahallesi ile çevre mahallelere güvenli ulaşım kolaylığını sağlayacak köprünün 60 yıldır yapımının istendiğini anımsatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Bu kadar kalabalığın toplanması demek halk kuru laf istemiyor, hizmet bekliyor. Sebebi bu. Neredeyse bütün tepe mahallelerin birbirine bağlanmasını sağlayan bu köprü, vatandaşların da birbirine bağlanmasına vesile oluyor. Bu köprü, vatandaşımızın istediği gibi bir köprü oldu” dedi.

Beş yıllık görev süresi boyunca yaptıkları hizmetleri tek tek anlatan Başkan Civelek, göreve geldiği gibi, uzun yıllar hizmete hasret kalan tepe mahallelere hizmete başlandığını anımsatarak; “Yolları asfaltladık, parkeledik. Abdulkadir Kocabaş ağabeyimi de rahmetle anıyorum. Kim memleket için halkın lehine bir çivi çakmışsa ondan Allah razı olsun diyoruz” dedi.

köprü açılışı3

Feyezan kanalı projesinin hazır olduğunu, kentsel dönüşümün halkı mağdur etmeden belediye tarafından yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Civelek; “Bundan 20 sene sonra buralar eskisi gibi olmayacak, değişecek ve çok güzel olacak. Ama asla vatandaşı mağdur ederek olmayacaktır. Kentsel dönüşüm Meydan Mahallesinden başlayacak. Kesinlikle vatandaşı mağdur etmeden, dram yaşatmadan, ağlatmadan olacaktır. Devam edersek sizlerin sayesinde, halkın iradesi neyse ona sonuna kadar saygımız var” diye konuştu.

Vatandaşlara “Bizim işimiz mi zor sizin işiniz mi?” diye soran Belediye Başkanı Civelek; “Zor olan sizin işinizdir. Seçmek için, dikkat etmek, geçmişine bakmak, halk için, Allah için ne yapmış, kul hakkı yemiş mi bunlara bakacaksınız kardeşlerim. En önemlisi kul hakkına dikkat edin. Tüyü bitmemiş yetim hakkına dikkat edin. Bunlar yoksa sorun yok. İskenderun’da ben tek başıma dolaşırım. İlk önceleri Başkan yalnız kalmış diyorlardı. Yalnız yürüyen belediye başkanının korkusu yoktur demektir. Bundan sonraki belediye başkanlarının da yollarda yalnız yürümesini isteyin. Yalnız yürüyorsa korkmayın, bir problem yoktur. Yalnız yürüdüm ve yürümeye devam edeceğim. Bu bir mesajdır, mesaj” dedi.

köprü açılışı4

Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş da yaptığı konuşmasında; “Bu eseri bizlere kazandırdığı için Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz daha önce köprünün yapılmasını çok istedik. Kısmet bu güneymiş. Daha önceki belediye başkanları ‘biz buraya köprü yapacağız ama DSİ müsaade etmiyor’ dediler. Hep birlikte temelini attık, şimdi köprünün açılışını yapacağız. Burada köprü yapılmışsa şu anda demek ki DSİ bize müsaade ediyormuş. Yusuf Başkan yıllardır yapılamayanları beş yıl gibi kısa sürede yaptı. Mahalleme yaptığı bütün hizmetlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek, eşi Dr. Ümran Civelek ile vatandaşlar davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve eşi Av. Suzan Şahin Dudu da halaya eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here