Engelliler Vali Lekesiz’i Ziyaret Etti

0
57

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellileri temsilen bir heyet Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren vali Lekesiz, dünya engelliler gününün büyük önem arz ettiğini, engellilerin farkına varılması açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. Toplumun %10’unun engelli olduğunu dile getiren Vali Lekesiz, diğer geri kalan toplumun ise potansiyel engelli olduğunu dile getirdi. Engelli engelsiz her kesimin birbirini desteklemesi gerektiğini söyleyen Vali Lekesiz, tüm resmi kurumların engellilere uygun olarak düzenlenmesi için çaba gösterdiklerini, özel sektörlerinde buna uygun olarak davranmasının ve engellileri göz önünde bulundurarak yapıların tamamlanması gerektiğini dile getirdi.

Gerçekleştirilen ziyarete Hatay Vali yardımcısı Fahrettin Göncü, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Mahmut Aldatmaz, HATODER Başkanı Burhan Kerimoğlu, Hatay Sakatlar ve Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabit Köse, Hatay Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Canbolat ve bazı engelli çocuklar katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here