CHP’li Uyar; “Engelsiz Bir Türkiye İstiyoruz”

0
108

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında engellilerin sorunları ile ilgili kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğinin altını çizen İlçe Başkanı Uyar; “Asıl engelli olanlar, bu kardeşlerimizin sorunlarını çözmeyenlerdir” dedi.

Engellilerin bir yaşamlarının ve yaşam koşullarının olduğundan söz eden İlçe Başkanı Uyar; “Bir sürü eksikleri var. Ama onlar hayata küsmek yerine birçok başarıya imza atıyorlar. Kimi olimpiyatlarda birinci oldu, kimi ayağıyla resim çizdi, kiminin şarkıları dillere dolandı. Onlar hayatı hem engelli, hem de engelsiz yaşıyorlar. Seslerini duyurmaya, daha iyi yaşam koşullarına sahip olmaya çalışıyorlar.

Asıl sorun olan bizleriz. Engelli kardeşlerimizin önüne engelleri koyan bizleriz. Devletin engelli kadrolarını doldurmaktan imtina eden AKP zihniyetidir asıl sorun olan. Engelli kardeşlerimizin tek isteği var. Üretime katılmak. Bu bir istek değil temel bir yaşam ve insanlık hakkıdır. Kamusal alanlarda, binalarda, araçlarda güvenli, engelsiz bir yaşam oluşturmak devletin ve hükümetin en önemli görevidir. Ayrımcılığa karşı toplumu bilgilendirici farkındalık çalışmaları yapılması ve yaşamın her alanında eşit yurttaş koşulları oluşturulmalıdır.  Herkesin Sosyal yaşama özgürce katılabileceği, engelsiz bir Türkiye istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here