Başkan Civelek Akıllı Kentlerde Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne Katıldı

0
42

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Akıllı Kentlerde Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne katıldı.

CeBİT Bilişim Fuarı’nda, çalışmaların slayt eşliğinde ekrana yansıtıldığı sunumunda, kentsel dönüşümün sadece bina yıkıp yapmak olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, kentin çöp, su, drenaj kanalları gibi altyapı ve ulaşım gibi sorunların çözümünü de kapsayacağı, özellikle deprem bölgelerinde, potansiyel tehlike yaratan binaların gözden geçirilmesi ve gerektiğinde vatandaşı mağdur etmeden yıkılıp yeniden yapılmasını da içeren çok yönlü ve çok boyutlu bir proje olduğunu söyledi.

konuşmasında değişimin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Civelek, “Kentler fiziksel olarak, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla sürekli değişir. Demografik yapıları sürekli değişir. Bu değişimleri kentlerde yaşamı kolaylaştırmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve insanların mutluluğunu en üst düzeye çıkarmak amacıyla kontrol etmek ve dönüştürmek gerekir” diye konuştu.

Küresel iklim değişiklikleri nedeniyle dünyada, ülkemizde ve kentimizde açlık, susuzluk, kuraklık ve sosyal tehdit olduğunu belirterek, kentimizde sel ve su taşkınlarına karşı drenaj kanalları yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 2006 yılında sel felaketi yaşayan İskenderun’un, yapılan bu drenaj kanallarıyla sel riskinden kurtulduğunu, drenaj kanalı yapımının süreceğini ifade etti. Başkan Civelek, içme suyu çalışmalarından, yapımı devam eden çöp fabrikasına, sebze hali, itfaiye binası, köprü gibi tesis ve yapıların yapımlarına da değinerek revizyon imar planının son aşamaya geldiğini anlattı ve eski sebze hali yerinde yapılacak konutlara heyelan bölgesindeki vatandaşların uygun koşullarda taşınacağını, üç yerin kentsel dönüşüm planına dahil edildiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in sunumunu tamamlamasının ardından konuşan Prof. Dr. Enver Ülger, kentsel dönüşüm konusunda altyapı çalışmaları yapılmasının çok doğru olduğunun altını çizerek, “Altyapı çalışmaları kentsel dönüşümün çok önemli parçası” dedi.

Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen CeBİT Bilişim Fuarı, 29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fuarı ziyaret etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here