Yüksel; “Atı Alıp Üsküdar’ı Geçemediler”

0
17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Seçim günü görev alan partililere teşekkür ederek sözlerine başlayan Yüksel; “Bir seçimi geride bıraktık. 14 Mayıs’ta tüm Türk milleti sandıklara gittik ve bir sonuçla karşı karşıya kaldık. 1’ci turda hiçbir aday %50’yi geçemedi. Sözlerimin başında, kendi ilçemde kahramanca mücadele eden sandık görevlilerine, müşahitlerimize, okul sorumlularımıza, bilişim sorumlularımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Maç Yeniden Başlıyor…

İktidarın her türlü oyunu oynadığını da iddia eden CHP’li Yüksel, tüm oyunlara rağmen kazanamadıklarını, kazandırtmadıklarını vurgulayarak; “Acısıyla tatlısıyla bir seçimi geride bıraktık ve mümkün olduğu kadar her türlü baskıyı, her türlü zulmü yapacaklarını biliyorduk ve oyları değiştirmek için, çalmak için çaba sarf edeceklerini biliyorduk. Büyük mücadeleler sergilendi ve bu mücadelenin sonunda atı alan Üsküdar’ı geçemedi. Atı alıp Üsküdar’ı geçmesine müsaade etmedik.

Ortada bir tablo var, yeniden başlıyoruz. Bir maça benzetirsek 0-0 bu maç yeniden başlıyor ve bu defa %50+1’e gerek yok, kim çok oy alırsa, kim birinci çıkarsa Türkiye’nin cumhurbaşkanı da o olacak. Var gücümüzle, inançla, azimle, heyecanla ikinci tura hazırlanıyoruz. Türkiye’yi bir karabasandan kurtarmak için, Türkiye’yi kötüye gidişten kurtarmak için, herkesi ama herkesi Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermeye çağırıyorum. Bu Türkiye’nin kurtuluşudur.

“İkinci Turda Hile Yaptırmayacağız…”

Tüm gençlere sesleniyorum; gençler gelecek sizin, bu vatanı sizlere emanet edeceğiz. Evet, çok çaba sarf ettiniz, çok emek verdiniz, biraz daha gayret edeceğiz, biraz daha çaba sarf edeceğiz ve bu işi başaracağız, başarmak zorundayız. Birileri bazı sandıklarda oyun oynadı, bazı illerde, ilçelerde, köylerde gelmeyenlerin yerine oylar verildi. İşte ikinci turda bunu önleyeceğiz, bunu başaracağız. Bir partinin aldığı oyu çeşitli hile yoluyla kendine yazdıranlar, 2’ci turda bunu başaramayacaksınız. Yine hileye, hurdaya müracaat ettiniz, ikinci turda bunu yaptırmayacağız.

Türkiye’ye yeni bir başlangıç lazım, Türkiye’ye bir değişim lazım. Türkiye’de yapamayanın gitmesi, yapacak olanların gelmesi lazım. Her türlü hileye, hurdaya başvurdunuz, yalana, iftiraya, gıybete başvurdunuz, algı yaratmak için her türlü sahte CD’ler yayınladınız, sahte belgeler, broşürler dağıttınız, buna rağmen atı alan Üsküdar’ı geçemedi ve geçemeyecek.

Önce vatan diyenler, önce geleceğim diyenler, önce çocuğum, torunum diyenler, önce ay yıldızlı Türk bayrağım diyenler kazanacak! Hep beraber azimle, inançla ikinci turda başaracağız, kazanacağız! Bu inançla, bu azimle, bu heyecanla, bu işi başaracağız hep beraber. Türkiye’de yeniden bir güneş doğacak, Türkiye’de yeniden baharlar gelecek” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here