Yılmaz; “Amanos Tüneli Projesi Umarız Bir An Önce Hayata Geçirilir”

0
489

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Amanos Tüneli Projesi Umarız Bir An Önce Hayata Geçirilir”

Amanos Dağlarının altından geçecek olan 30 kilometrelik “Amanos Tüneli” (Hassa Tüneli) Projesi hakkında konuşan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, çok geniş bir coğrafyayı kapsayacak olan projenin, Hatay ve bölge ekonomisine canlılık kazandıracağını kaydetti.

Amanos (Hassa) Tüneli Projesinin 2022 yılı yatırım programına ekleneceği duyumunu aldıklarını söyleyen İTSO Başkanı Levent Yılmaz; “Amanos Dağları geçilerek, İskenderun Limanı ile Kırıkhan, Hassa, Gaziantep Bölgesini birbirine bağlayacak olan Amanos (Hassa) Tünel projesi, Hatay ve bölge ekonomisine canlılık kazandıracaktır. Bu proje Hatay’ın komşuları olan, sadece Kilis’i, Gaziantep’i, Kahramanmaraş’ı değil, Adıyaman ve Şanlıurfa’ya kadar olan çok geniş bir coğrafyayı kapsayacak ve kalkındıracak bir projedir. Hassa tüneli ile beraber, şehirlerarası ulaşımda da hem zamandan hem de maliyetten önemli ölçüde tasarruf edilecektir. Bu durum uluslararası rekabette, yatırımcıya, sanayiciye, üreticiye fayda sağlayacaktır.

İsimlerini saydığımız bu illerimiz de Hatay kadar bu projenin bir an evvel bitmesini sabırsızlıkla beklemektedir. Çünkü binlerce kamyon yükü bu güzergâhtan limana ulaşacak olup, ulusal ve uluslararası pazarlara açılmayı hedefleyen sanayicilerin, ulaşımdan tasarruf etmesiyle, lojistik maliyeti de düşecektir.

Şu anda yetkili makamlarda, Amanos Tünel Projesi’nin 2022 yılı yatırım programına ekleneceği ifade edilmişti. Umuyoruz ki, bu önemli proje bir an önce hayata geçirilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Yolu da Avantaj Sağlayacak

Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Yolu ve yapılması istenen Demiryolu hakkında da bilgiler paylaşan İTSO Başkanı Yılmaz; “Ordu’dan başlayıp İskenderun’a ulaşan, Karadeniz-Akdeniz Bölünmüş Yol Projesi’nin tamamlanmasıyla; Akdeniz’de üretilen ürünlerin kuzey illerimize ve Karadeniz üzerinden Kafkas ülkelerine ulaşması sağlanacak. Aynı şekilde Karadeniz’de imal edilen ürünlerin de güney şehirlerimize ve limanlarımız ile sınır kapılarımız üzerinden Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine nakliyesinde önemli avantajlar elde edilmiş olacaktır.

Böylelikle, ticaretin en önemli bileşenini oluşturan nakliye süresi ve maliyetleri de asgari seviyeye inecektir. Hâlihazırda yaklaşık %90’lık bölümü tamamlanan bölünmüş yol projesinin ardından, karayoluna ilave demiryolu projesinin de hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here