Yıldız Kızlar, Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

0
103

Yıldızlar kategorisinde Hatay ve Akdeniz Bölge Şampiyonluğu elde eden 14-15 yaşlarındaki üç kız öğrenci, Türkiye Şampiyonluğu için hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Öğretmenleri Özlem Sevinçli önderliğinde antrenmanlarını sürdüren yıldız kızlar, Türkiye Şampiyonluğunu İskenderun’a getirmek istiyor.

Yoğun bir şekilde antrenmanlarının sürdürdüklerini kaydeden Masa Tenisi Antrenörü Özlem Sevinçli; “Kızlarımız şu anda yıldızlar kategorisinde yarışıyorlar. Hatay’da en son yapılan okullar arası yıldızlar kategorisinde birinci oldular. Bunun akabinde Gaziantep’te yapılan bölge şampiyonasında da birinci olarak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandılar. 19-21 Nisan’da Kastamonu’da Türkiye Şampiyonasına gidecekler. Oradan da güzel bir başarıyla döneceklerini ümit ediyoruz.

Aynı zamanda geçtiğimiz aylarda küçükler kategorisinde Akdeniz Bölgesi adına yapılan masa tenisi yarışmasında Isparta’da da birinci oldular kızlarımız, Akdeniz Bölge birincisi oldular. Bunun akabinde de 23-26 Nisan tarihlerinde Karaman’da Türkiye Şampiyonasına katılacaklar. Kırşehir’de en son yapılan Türkiye Şampiyonası ferdi yarışmalarında İrem Altun isimli sporcumuz 17. oldu. Geçtiğimiz yıllarda sporcumuz Ada Bal Türkiye 5.si olmuştu. Kızlarımız son hızıyla antrenmanlarına devam ediyorlar. Bizlerde elimizden geldiğince antrenmanlarda onları destekliyoruz.

Altyapıda da öğrencilerimiz devam ediyor antrenmanlarına. Erkeklerde bu sene yapılan küçükler okullar arası müsabakalarda sporcularımız Erdem Geyik ve Ali Uysal Hatay 2.si oldular” diye konuştu.

Kendisinin de 8 yaşından bu yana masa tenisi oynadığını söyleyen Sevinçli; “26 senedir masa tenisi sporcusuyum. 12 senedir de antrenörlük yapıyorum. Çukurova Üniversitesi BESYO Antrenörlük Bölümü mezunuyum. Geçtiğimiz yıllarda İskenderun Demirçelikspor adına yarışmıştık yıllarca ve çok güzel dereceler getirdik İskenderun’a. Yıllarca İskenderun’u temsil ettik. İstanbul’da, Hakkari’de transfer olarak yarıştık. Şu anda ASP Hatayspor’da 3. Ligde oynuyoruz. Hem sporculuğu hem antrenörlüğü bir arada götürmeye çalışıyoruz ama antrenörlük daha ağır basmakta” şeklinde konuştu.

Akdeniz Bölge Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonluğuna hazırlanan 14-15 yaşlarındaki Deniz Karış, S. Ada Bal, İrem Altun da 6-7 yaşlarından bu yana masa tenisi oynadıklarını ve oynamaya da devam edeceklerini ifade ettiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here