Yenmiş; “Barışı Yok Etmeye Kimsenin Gücü Yetmez!”

0
64

akad açıklama1Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırıları kınayan bir mesaj yayınlayan Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihad Yenmiş, ülkemizi derinden sarsan bombalı saldırının hedefinin, dinler ve mezhepler arasında kardeşliğin beşiği olan Hatay’ın bu güzellikleri bitirmek olduğunu söyledi. Hatay’daki kardeşlik ve barışın dünyaya örnek olduğunu belirten Yenmiş, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Kardeşliğin, inancın, hoş görünün, dinlerin ve mezhep kardeşliğinin beşiği Hatay’ımıza 11 Mayıs 2013 günü kan sıçratılmıştır. Reyhanlı ilçesini kana bulayan ve ülkemizi derinden sarsan bombalı saldırının hedefi bu güzellikleri bitirmektir. Güzel Hatay’ımızın kardeşlik ve güzelliklerini, yüzyıllardır var olan uyumu, barış ve güzellikleri kan, kin ve nefret yükleyerek bir anda yok etmektir ama buna kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bugün Hatay’da yaşayan bir aile yok ki, ya gelini Alevi’dir, Hıristiyan’dır,  Sünni’dir ya da kızı Sünni, Alevi, Hıristiyan bir aileye gelin olmuştur. İç içe giren bu toplum, farklılıkları zenginlik kabul ederek birlikte yaşamayı tüm dünyaya örnek olabilecek şekilde sunmuştur.

Bu saldırı Hatay’ın bu güzelliklerini yok etmek isteyen ve bu uyumu, yaşam güzelliğini idrak etmeyerek hazmetmeyen, insanlıktan nasibini almayan, insanları ‘Allah-ü Ekber’ diyerek tavuk keser gibi kesen, öldürdüğü insanların yüreklerini, göğüslerini yararak çıkarıp çiğneyen ve insan öldürmeyi meslek seçen eli kanlı zihniyet tarafından ancak yapılabilir. ‘İnsanlar, ya inanışta eşim ya da yaradılışta kardeşimdir!’ diyen bir inanışın yaygın olduğu Hatay’da, Hataylıdan böyle bir katliamı beklemek en hafif tabiriyle sosyoloji bilmemektir, müfteriliktir.

AKAD olarak, barışı, kardeşliği, güzellikleri ve hoşgörüyü yok etmeyi kast eden bu saldırıyı nefretle kınıyor, faillerinin en kısa sürede bulunarak adalete teslim edilmesini ve hak ettikleri cezanın verilmesini diliyoruz. Ölenlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here