“Bu Olay Geliyorum Diyordu ve Maalesef Geldi”

0
106

temad açıklama5TEMAD Başkanı Çakır, Reyhanlı’daki Bombalı Saldırı Olayını Değerlendirdi…

Reyhanlı’da yaşanan bombalama olayı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır, daha önceki basına yapmış olduğu demeçlerde böylesi bir olayın kaçınılmaz olduğunu duyurdukları hatırlattı. Bu konuda yanılmak istediklerinin de altını çizen Başkan Çakır, “Maalesef bu görüş, doğru çıktı!” derken, sınırlarımızda güvenliğin olmadığını düşündüklerini belirtti.

Reyhanlı ilçemizde meydana gelen vahşet sonucu resmi rakamlara göre 50’nin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin derin acısını Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun Şubesi de yüreklerinde hissediyorlar. Yaşanan bu vahşet ile ilgili beyanat veren TEMAD İskenderun Şube Başkanı Kazım Çakır; “Ateş düştüğü yeri yakar derler. Ateş buraya içimize düştü ve bizleri daha da derinden üzmektedir. İnançların mozaiği olan, dünyanın en ender bölgelerinden biri olan ilimizde, huzur vardı. Huzur olan kentte huzursuzluklar yaratılmak istenmesi bizleri üzüyor. Daha önceden bu olay, geliyorum diyordu ve maalesef geldi. Biz daha önceki verdiğimiz demeçlerimizde de bu konuya dikkati çekmiştim ve maalesef bizim görüş doğru oldu. Bu konuda yanılmayı çok isterdik.

Geçmişte Irak’tan gelen sığınmacıları ve Bulgaristan’dan gelenleri ülkemizde en iyi şekilde ağırladık ve iyi bir ev sahipliği yaptık. Bunu Suriyeliler için söylemek yanlış olur. Biz onları sadece misafir etmemiz gerekirken, sokaklarda dilenciliğinden tutun ahlaki değerlere kadar işler yapıyorlar. Ülkemizde kontrolsüz bir şekilde gezmektedirler. En kısa zamanda kontrolün sağlanması gerekir. Bizler şuanda sınırlarımızda güvenliğin olmadığını da düşünüyoruz” dedi.

Takip olmasına rağmen, bu patlamaya neden engel olunmadığını da soran Başkan Çakır, “Bu konudaki politikaların aynı şekilde devam etmesi halinde başka patlamalarında olabileceği endişemiz var. Ümit ederim ki başka patlamalar olmaz. Ayrıca, olay ile ilgili konan yasaklar, halk arasında endişe doğurdu. Bu da bizleri mutlu etmemektedir” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bizim milli bir günümüz olduğuna da dikkati çeken Çakır, geçmişte bu gün coşku ile kutlanırken, maalesef günümüzde o coşkuyu göremediğinin de altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here