Valilikten “Lüks Araç Mafyası” Açıklaması

0
282

valilik açıklama47 Kişi Gözaltına Alındı, 1Kişi Aranıyor!

Büyük hasarlı lüks araçları satın alarak daha sonra bu araçlara uygun modelde araçları çalarak parçalayan ve çalıntı araçlardan temin ettikleri parçaları hasarlı araçlara monte etmek suretiyle yeni araç elde eden çete çökertildi. Konuyla ilgili Valilik açıklamasında konuyla 7 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi;

“İl Jandarma Komutanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; bazı kişilerin büyük hasarlı lüks araçları satın aldıkları, daha sonra bu araçlara uygun modelde araçları çalarak parçaladıkları, parçalanan araçları Kırıkhan ilçesi Camuzkışlası Mahallesi’nde bulunan kendilerine ait arazide sakladıkları, çalıntı araçlardan temin ettikleri parçaları hasarlı araçlara monte etmek suretiyle yeni araç elde ettikleri ve piyasaya sürdükleri bilgisine ulaşılmıştır.

valilik 4

2 Temmuz 2015 Perşembe günü Camuzkışlası Mahallesi’nde bulunan çiftlik evi ile Kırıkhan oto sanayi sitesinde zanlılara ait tamir atölyesine eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında çiftlik evi bahçesinde iş makinesi ile yapılan aramada, parçalanarak yeraltına gizlenmiş lüks araçlara ait 25 adet oto parçası, iş yerinde ise satın alınan hasarlı araçlara takılmaya hazır 7 adet oto parçası ele geçirilmiştir.

valilik 1

Ele geçirilen araçlar ve parçaları üzerinde yapılan incelemede, araçların tespit edilmesini önlemek maksadıyla motor ve şase numaraları ile parça seri numaralarının silindiği tespit edilmiştir.

Olayla ilgili olarak farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınmış olup, suça karıştığı değerlendirilen diğer bir kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here