Vali Masatlı Başkanlığında “Girişimciliği Destekleme” Toplantısı!

0
10

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında “Girişimciliği Destekleme Toplantısı” Gerçekleştirildi…

Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında Hatay AFAD Koordinasyon Merkezinde “Girişimciliği Destekleme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü, İl Millî Eğitim Müdürü, İl Ticaret Müdürü ile ilgili kurum yetkilileri de katıldı.

Toplantıda ilimizdeki girişimciliğin önemi ve önündeki engellerin neler olduğu ele alındı. Bununla birlikte kadın kooperatifleri, marka tescili ve coğrafî işaretlemenin ilimize katkısının neler olacağı da masaya yatırıldı.

Ticarî hayatın kilometre taşlarından birinin de girişimcilik ruhu olduğuna dikkat çekilen toplantıda, girişim kavramının, ekonominin kuralları içerisinde bir risk faktörünü kendi bünyesinde taşısa da, bir şehrin ve ülkenin mevcut ekonomik potansiyelini daha da ileriye taşıyabilecek en öncelikli adım olduğuna dikkat çekildi. Dünyanın büyük ekonomilerine ve şirketlerine bakıldığında, pes etmeyen bir girişimcilikten bahsedilebileceği dile getirildi. Ülkelere düşenin de bu ruhun önündeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik politikaları devreye sokmak olduğuna değinildi.

Konuyla ilgili değerlendirmeler de bulunan Vali Mustafa Masatlı, çağımızda refah seviyesini yakalamış ve ülke ekonomilerine fazlasıyla katma değer üreten toplumlardan geri kalmamak için girişimciliğin desteklenmesinin ehemmiyetine değinerek girişimciliğin, yalnızca yeni işletme kurma sürecini ifade etmediğini; aynı zamanda mevcut işletmeleri geliştirme, gelişmiş ürün ve hizmetler sunma ve iş dünyasında rekabet edebilmeyi ifade ettiğini, dile getirerek girişimcilerimizin desteklenerek ilimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlanılması gerektiğine vurgu yaptı.

İş hayatında, kadınlarımızın daha aktif olabilmesi ve istihdamlarının sağlanmasına büyük katkısı olan kadın kooperatiflerimizin de önemine değinerek ilimizdeki kadın kooperatiflerimizin sayısının, mevcutta 36 adet olduğunu ve bunlar için yer tahsisi yapılmasının öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Vali Masatlı, ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayan  coğrafi işaretlemede, Antakya Ticaret Odası’nın başvurusu ile 14, diğer kurumların başvurusu ile 8  olmak üzere Hatay mutfağına ait toplam 22 yöresel ürünün Coğrafi İşaret Tescili aldığına, bunların yanı sıra 10 yöresel ürünümüzün de başvurusunun yapılıp tescilinin beklendiğine değinerek bu sayının Hatay’ımızın kültürel ve doğal özelliklerine bağlı olarak daha yükseklere çıkarılmasına dönük  çalışmaların, yönlendirmelerin ve görevlendirmelerin yapıldığını da sözlerine ekledi. Markalaşmanın günümüzdeki gerekliliğine ve ilimizi bir marka şehir yapmadaki kararlılığa dikkat çeken Vali Masatlı, her alanda olduğu gibi bu alanlarda da Devletimizin ve Valiliğimizin ilimize katkılarının hiç durmadan devam edeceğini kaydetti.

Vali Masatlı, ele alınan konularla ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerine de belirlenen takvim doğrultusunda çalışmaların hiç aksamaması için gerekli talimatlarını vererek toplantı sona erdirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here