Çocuklar Gülsün Diye, Bir Anaokulu Daha!

0
80

Vali Masatlı Çocuklar Gülsün Diye Taha Duymaz Anaokulunun Açılış Törenine Katıldı

Kırıkhan’da Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nce yaptırılan iki derslikli “Çocuklar Gülsün Diye Taha Duymaz Anaokulu”nun açılış töreni gerçekleştirildi. Sanatçı Gülben Ergen’in öncülüğünde yapımı tamamlanan okulun Pazar günü geçekleştirilen açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı da katıldı.

Başkanlığını ünlü sanatçı Gülben Ergen’in yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin başlatmış olduğu ve adını depremde kaybettiğimiz hemşerimiz Taha Duymaz’dan alan anaokulu ‘11 Afet Bölgesi’nde 11 Anaokulu Projesi’ kapsamında Kırıkhan Özyörük Mahallesinde açıldı.

Vali Masatlı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, il protokolü, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Sanatçı Gülben Ergen, Duymaz Ailesi, ilgili kurum yetkilileri ve çok sayıda vatandaşımızın da katılımıyla gerçekleştirilen törende ilk konuşmayı Sanatçı Gülben Ergen yaptı.

Ergen; “Yaralarımızı hep birlikte sarmak için buradayız. Çocukları kucaklayabildiğimiz, onlara imkan ve fırsatlar verebildiğimiz oranda çabuk toparlanıp ayağa kalkabiliriz. İnsanımız, her şeyin en güzelini hak ediyor. Derneğimiz, sosyal projeler üreterek gerekli zamanlarda gerekli adımları atarak insanımıza faydalı olmaya çalışmaktadır” diyen Ergen; “Bu konuda bizlere desteklerini hiç esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Vali Masatlı sözlerine; “Bugün burada minik yavrularımızın eğitimine katkı sağlayacak okulumuzun açılış sevinci, coşkusu ve heyecanına ortak olmak için bir aradayız” diyerek başladı.

Okulun ve eğitimin insan fıtratı için vazgeçilmezliğine vurgu yapan Masatlı; “İnsanoğlu, doğumundan ömrünün sonuna kadar sürekli eğitimle yoğrularak bir şahsiyet kazanır. İnsan fıtratı, buna muhtaçtır ve devletler de bu yönde çalışmalar yapar. Eğitilmiş bireyler, toplumların geleceğinin teminatı ve sigortasıdır. Aile, çevre ve okul üçgeni içerisinde ve disiplinize edilmiş sistemli bir eğitimin; insana kazandırdığı bilgi, feraset, irfan ve değerler bütünü, toplumları daha ileriye taşıyacak bir imkan ve güç ortaya koyar” diye konuştu.

Anaokullarının, örgün eğitimin en temelini teşkil ettiğini ve minik yavrularımızın eğitim yolculuğunun ilk adımı olması akımından önemi üzerinde duran Vali Masatlı; “Eğitime yapılan yatırımların Devletimiz ve milletimizin dayanışmasıyla  çok daha güzel boyutlara taşınacağından eminiz” şeklinde konuştu.

Masatlı, devletimizce, Cumhurbaşkanının da liderliğinde eğitime, okullaşmaya, nitelikli eğitimi sağlayacak öğretmen yetiştirmeye, teknolojiyi eğitimle entegre etmeye kadar birçok şeyi insanımızın hizmetine sunulduğunu ve sunulmaya da devam edilmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Hayırsever insanlarımızın varlığının da ülkemiz için büyük bir zenginlik olduğunu kaydeden Masatlı; “Çocuklar Gülsün Diye Derneği ve Duymaz ailesinin katkılarıyla  Kırıkhan İlçemize iki derslikli Çocuklar Gülsün Diye Taha Duymaz Anaokulu’muzun kazandırılmasına  vesile olanlara teşekkür ve şükranlarını ileterek anaokulumuzun, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Vali Masatlı, bu güzel projeye katkılarında dolayı Sanatçı Gülben Ergen ve Duymaz ailesine günün anısı olarak plaket takdiminde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here