“Maske, Mesafe ve Hijyen Diyoruz”

0
45

Vali Doğan İskenderun’da Denetimlerde Bulundu
“Maske, Mesafe ve Hijyen Diyoruz”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, geçtiğimiz hafta yapılan büyük denetimin ardından dün de kentimize gelerek denetimlerde bulundu.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kurum ve kuruluşların yöneticileri ve personelleri ile esnaf ve meslek odaları, genel kolluk birimleri ve özel kolluk birimlerinin katılımıyla oluşturulan özel ekipler tarafından ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosu ile ilçemizdeki yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde denetim yapmak ve halkımıza rehberlik etmek üzere tam kadro sahadaydı.

11 Ağustos 2020 günü ülkemiz genelinde tüm İl ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimler kapsamında; Kontrollü Sosyal Hayat döneminde temel prensip ve esaslar olarak ön plana çıkan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra bütün iş kolları ile yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapılırken, aynı zamanda da değerli halkımıza rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik uygulamalarda icra edildi.

Yapılan denetimlere bizzat katılarak vatandaşlarla selamlaşan Vali Doğan; “Vaka sayısında diğer illere göre iyi durumdayız. İskenderun’da maske kullanımı gayet başarılı ama tedbirleri elden bırakmamalıyız” dedi.

Kent merkezinde Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı’nın da katılımıyla maske ve sosyal mesafe denetimlerini gerçekleştiren Vali Doğan; “Tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de, ilçemizde koronavirüsle mücadele devam ediyor. Bunun bilinen tek yöntemi ‘Maske ve Mesafe’. İskenderun’da vatandaşlarımız tedbire oldukça riayet ediyorlar. Maskesiz kimseyi görmedik neredeyse. İş yerlerimiz açık, ticarethanelerimiz çalışıyor, ekonominin çarkları dönüyor. Bu süreci iyi idare etmemiz lazım, iyi yönetmemiz lazım. Aksi takdirde önceki dönemler gibi birtakım istenmeyen tedbirler alınmak durumunda kalınabilir.

Görünen o ki vatandaşlarımız bu tedbirlere riayet ettiği müddetçe süreci bu şekilde götüreceğiz. Çok yoğun bir denetim sürecine girdik. Düğünleri, taziyeleri, işyerlerini, otelleri, lokantaları denetliyoruz. Denetimleri yaparken il Valisi olarak bizzat ben başlarında bulunuyorum.

Kaymakam arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız, Ticaret Odası başkanlarımız, Meslek odası başkanlarımız herkes alandalar. Vatandaşlarımıza tekrar bir hatırlatma yapıyoruz. Kimseye ceza kesme niyetinde değiliz. Karşımızdaki insanlar bizim vatandaşlarımız. Hatırlatma yapıyoruz. Bu hatırlatma ile birlikte bu süreci iyi bir şekilde yöneteceğiz diye düşünüyorum. İlimiz genel itibariyle bu tedbirlere riayet ediyor.

Hastalık oranına baktığımızda da civar illere göre oldukça iyi durumdayız ama tedbirleri almamız lazım. Arkadaşlar bu konuda çok bilinçli bir şekilde hareket ediyorlar. Denetimler bundan sonra devam edecek. Sürekli denetliyoruz. Her gün farklı bir alanda, farklı bir ilçede bu denetimleri yapacağız. Asıl önemli olan vatandaşlarımızın da tedbirlere riayet etmesi. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Maske, Mesafe ve Hijyen diyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here