Hatay’ın İlk TÜBİTAK 4004 Projesi İSTE’de Tanıtıldı

0
178

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi işbirliğiyle yürütülüp, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projeleri kapsamında hazırlanan “Medeniyetler Şehri Hatay’da Jeomorfoloji ve İnsan” adlı projenin tanıtımı İSTE’de gerçekleştirildi.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, paydaş kurum temsilcileri İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç ve İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Murat Aydoğan’ın yanı sıra İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Doç Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, protokol temsilcileri, İSTE akademisyenleri ve davetliler katılım gösterdi.

İSTE’ye Teşekkür

Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan İskenderun BİLSEM Müdürü Murat Aydoğan, medeniyetler şehri Hatay’da daha önce TÜBİTAK 4007 projesi yapıldığını, şimdiyse üçüncü 4007 ve ilk kez de 4004 projesine imza atıldığını belirterek; “Pandemi gölgesinde hedeflediklerimizin ve amaçladıklarımızın en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi. Aydoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Bu vesileyle başta İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) olmak üzere emeği geçen tüm kurumlara ve herkese teşekkür ediyorum.”

Proje Tanıtımını Ertuğrul Yaptı

Proje yürütücüsü İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Coğrafya Öğretmeni Zühal Ertuğrul da konuşmasında projenin tanıtımına yer verdi. Ertuğrul, konuşmasında: “Coğrafya kaderdir der İbn-i Haldun. İnsan doğa etkileşimi beraberinde bazı sorunlar getirmektedir. Bu proje ortaya çıkan sorunlara odaklanmıştır. Hatay ve çevresinde de insan doğa etkileşimlerinin örneklerini görmekteyiz. Hatay, doğal değerlere ve en eski insanlık tarihine sahiptir. Dünyanın ilk kilisesi, Titus tüneli gibi insanın yeryüzüyle ilişkisine şahitlik etmiş kalıntılara sahiptir. Eğitimimiz toplam 20 öğretmenimize verilecek olan eğitimle 10-15 Ağustos tarihleri arasında olmak üzere 5 gün sürecektir. Saha gezileri, konferanslar ve eğitimler olmak üzere çeşitli etkinliklere yer verilecektir. Bu süreçte bizlere destek olan başta İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli olmak üzere BİLSEM Müdürümüze ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here