Ulu Önder Törenlerle Anılacak

0
15

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde törenlerle anılacak.

Ata’mızın ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te başlayacak olan anma etkinlikleri ‘Atatürk Haftası’ kapsamında hafta boyunca devam edecek.

İlk olarak 10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 09.00’da Atatürk Anıt Alanında çelenk sunma töreni düzenlenecek.

Ulu Önderimizin aramızdan ayrılışının 84. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Ata’nın manevi huzuruna sunulacak. Bayrakların yarıya indirilmesi, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla buradaki tören sona erecek.

Aynı gün saat 10.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan program ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk’ün askeri yönü ile ilgili Garnizon Komutanlığı’nın sunumu gerçekleştirilecek. ‘Atatürk’ün Vakti Çok Az Kaldı’ şiirinin okunması, resim ve mektup dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Aydınlığın Adı Atatürk” isimli oratoryonun sunumu ile program sona erecek.

Öte yandan hafta boyunca okullarda “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak. Okullarda müzik koroları tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapılacak.

Atatürk Haftası dolayısıyla 10–16 Kasım 2022 tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri düzenlenecek, çeşitli faaliyetler yapılacak. İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nde 07-12 Kasım 2022 tarihleri arasında Atatürk kitapları sergisi olacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here