1’ci Uluslararası Türk Müziği Korolar Festivali Muhteşemdi

0
27

Türk Musiki Federasyonu (TÜMFED), İskenderun Belediyesi ve İskenderun Belediyesi Musiki Derneğinin işbirliği ile İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen 1’ci Uluslararası Türk Müziği Korolar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış töreninde ve Gala Yemeği programında konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Türk Musiki Federasyonu ve İskenderun Belediyesi Musiki Derneğinin işbirliği ile düzenlenen Türk Müziği Korolar Festivaline destek olmaktan memnun olduklarını belirterek; “İskenderun Belediyesi olarak her daim sanata ve sanatçıya destek olmaya ve yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Musiki Federasyonu’nun 1’ci Uluslararası İskenderun Korolar Festivali, 4-6 Kasım tarihleri arasında İskenderun’da gerçekleştirildi.

İskenderun Belediyesi Musiki Derneğinin yanı sıra Deniz Çağdaş Musiki Derneği ve Arsuz Kültür Sanat İletişim ve Müzik Derneğinin katkıları ile gerçekleştirilen Festival, Türk Müziği sevenleri oldukça memnun etti.

KKTC’den 1, Türkiye’nin çeşitli illerinden 14 olmak üzere toplam 15 musiki derneğinin İskenderun’da en güzel şekilde ağırlandığı Festivalin ilk iki gününde misafir koroların performansları sergilendi. İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Türk Müziği Korolar Festivalinin konserlerine halk ücretsiz katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu üyesi Besteci-Müzisyen Çiğdem Gürdal da onur konuğu olarak katıldığı İskenderun Festivalinde 5 Kasım Cumartesi günü Belediye Kültür Sarayında sahne alarak, müzikseverlere Türk Sanat Müziği ziyafeti sundu.

Beste Yarışmasının Finali 6 Kasım’da Gerçekleştirildi

Coronavirüs döneminde vefat eden Merhum Ahmet Öz’ün anısına gerçekleştirilen TÜMFED 1. Beste Yarışmasının Finali de 6 Kasım Pazar günü 21.30’da yine İskenderun’da yapıldı. İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkan Can Teymur, geçmişte derneğe büyük katkılar sunan büyük üstat Ahmet Öz’ü anmanın anlamlı olduğunu kaydetti. Teymur ayrıca, festivale desteğini esirgemeyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya, TÜMFED Başkanı Hasan Kaya başta olmak üzere Festival komitesine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here