Ülkücü İşçiler Derneğinden Şok İstifalar

0
52

ülkücü işçiler1Tarafsızlığın Yitirildiği İddiasıyla 100 Üye İstifa Etti

Ülkücü İşçiler Derneği İskenderun Şubesinde, sendikal faaliyetlerde tarafsızlığın yitirildiği iddiası ile şok istifalar başladı. Derneğin İskenderun şube kurucularının da aralarında bulunduğu 100 üye dernekten istifa etti. Ülkücü hareketin İskenderun’daki öncülerinden olan Mustafa Bozkurt ve arkadaşları, derneğin sendikal faaliyetlerde tarafsızlığını yitirdiğini bu nedenle istifa ettiklerini belirtti.

Derneklerinin faaliyet alanı dışına çıktığını savunan çelik işçisi Mustafa Bozkurt, arkadaşları adına bir açıklama yaparak; “Derneğimiz, derneğin gayesi, çalışma alanı ilkesinden aykırı hareket edip, sendikal faaliyetlere karışmış ve açıkça taraf tutar olmuştur. Bu nedenle Ülkücü İşçiler Derneği’nden ilk etapta 100 üye istifa ediyoruz. Dernek Genel Merkezi’nden ve İskenderun Şubeden ‘tarafsız’ kalınacağı yönünde hemen yazılı bir açıklama yapılmaz ise arkadaşlarımızın istifaları artarak devam edecektir” diye konuştu.

Öte yandan Ülkücü İşçiler Derneği İskenderun Şube’den 100 üyenin istifa ettikleri haberi  bölgede geniş yankı buldu. Sendikal faaliyetlerde ‘tarafsızlık’ isteyen çok sayıda dernek üyesi ülkücü işçi, 100 arkadaşlarının tepkilerini haklı bulduklarını, toplu istifaların kendilerini tatmin eden bir açıklama gelmez ise artarak süreceğini kararlı bir şekilde dile getirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here