İkem’li Öğrenci Sarı, “Lal” Filminde Başrol Oynadı

0
299

ikem film yıldızı1İKEM Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Erdal Sarı yönetmenliğini Semir Arslantürk’ün yaptığı Yılmaz Güney anısına yapılan LAL adlı filimde başrol oyuncusu olarak beyaz perdede yer aldı.

Türkiye’de sinemalarda gösterime giren Lal isimli filmde, İKEM Anadolu Lisesi Öğrencisi Erdal Sarı sinema oyunculuğunda isimlerini duyurmuş olan Murat Kalkan, Erkan Can, Gürkan Uygun müzisyen sanatçı Emre Altuğ ve Fehriye Çetin ile birlikte oynadı.

2013 yılında gösterime giren ve bugün sinemalarda büyük ilgi gören Lal filmin oyuncusu Erdal Sarı, Süleyman rolüyle ilk filminde başarısını gösterdi. İskenderun’da sinema salonlarında gösterime girmesiyle birlikte Sarı’nın okuldan arkadaşları büyük ilgi gösterdi.

Yazlıkta kaldıkları dönemde her yıl komşularına yönetmenin geldiğini söyleyen genç oyuncu Erdal Sarı; “Yönetmeni ben tanımıyordum. Yönetmenin film çekeceğini bilmiyordum. Komşumuz bana yönetmenle görüşürsen iyi olur demişti bende otelde gittim görüştüm. Bana filimde başrol oynar mısın? dedi bende kabul ettim” dedi.

Yılmaz Güney’in anısına çekilen filmde kendisinin filme adının verildiği Lal’ı Süleyman ismiyle oynadığını anlatan genç oyuncu Sarı; “Mahallede itilen kakılan saf bir çocuk rolünü oynuyorum. Rol arkadaşım Cemal ise daha uyanık cingöz bir rolde mahalle tarafından da sevilmeyen itilip kakılan bir tip. Yılmaz Güney’i görmek ve onunla fotoğraf çektirmek için ikimiz Adana’ya doğru yola çıkıyoruz. Fotoğraf çektirip gelirsek bayağı bir seviliriz diye düşünüyoruz. Böyle bir dram ve komik film” dedi.

Sarı, filmde en zorlandığı sahnenin varil sahnesi olduğunu, iki üç tekrar çekildiğini ve varilin içinin paslı olduğundan zorlandığını, kesiklikler olduğunu belirtirken en çok zevk aldığı sahnenin ise, cami ve şelaledeki sahne rolleri olduğunu söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here