“Türkiye Güçlendikçe, Gücünü Kırmaya Çalışıyorlar”

0
89

karasayar iftar1Milletvekili Karasayar, İftarda Basınla Buluştu!

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Hasan Baba Restoran’da basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. Yemek sonrası bir konuşma yapan Milletvekili Karasayar, İskenderun’da yaptıkları ve yapacakları çalışmalara değindi.

İskenderun’a ve bölgemize projeler kazandırmanın mücadelesini verdiklerini kaydeden Vekil Karasayar; “İskenderun-Arsuz duble yolunun ‘konfor asfalt’ ihalesi yapıldı. Sıcak asfalta en kısa zamanda başlanacak. Bu yol tamamen ağaçlandırılıp, sahil boyunca gezinti, yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemeleri hayata geçirilecektir” dedi.

İskenderun’un elektrik alt yapısıyla ilgili sorunlarına değinen Milletvekili Karasayar; “İskenderun elektrik altyapısıyla ilgili davanın Danıştay’daki gerekçeli kararının yazılması çalışmaları sürmektedir. Danıştay aracılığıyla 10 Milyon lira tahsis edilerek 3-4 mahallemizin alt yapısı bitirilmiş durumdadır. İskenderun’un en az 30 yıllık elektrik sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak” şeklinde konuştu.

İskenderun’da üniversite ve öğrenci yurdu çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Karasayar; “Yeni fakülteler inşa ederek MKÜ İskenderun Kampusu’nu büyütme çabası içerisindeyiz. İlk hedefimiz İskenderun Üniversitesi’nin kurulmasıdır. Bin kişilik öğrenci yurdunun ihalesi 30 Ağustos 2013’te yapılıp, temeli de yakın zamanda atılacak. Öğrenci yurdunu Bin 500 kişilik kapasiteye çıkarmak için de çabalarımız sürüyor” diye konuştu

Eski Hastanenin Yerine Yeni Hastane İnşaatı

Sözlerine İskenderun’daki Devlet Hastaneleriyle ilgili çalışmalarla devam eden Milletvekili Karasayar; “A Blok (eski hastane) yıkılarak yeni, 300 yataklı modern bir hastaneyi kentimize kazandıracağız. Proje çalışmaları devam ediyor. Sağlık Grup Başkanlığı ve Mal Müdürlüğü binalarıyla ilgili girişimlerimiz sürüyor. Eski Doğum Hastanesi’nin yeri, engelli merkezli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi insanlarımızın yararlanabileceği bir takım faaliyetlerle bilgisayar, kütüphane, konferans ve seminer salonlarının olacağı bir sosyal birim haline dönüştürme çabalarımız sürmektedir” dedi.

karasayar iftar2

Arsuz’un Okul Sorunu Ortadan Kaldırıldı

Arsuz’un ilçe olmasıyla birlikte yeni kaymakamın atandığını bildiren Karasayar, Arsuz’da yeni turizm alanları oluşturulması yönünde çalışmaları başlattıklarını belirtti. Ayrıca Arsuz’da yapılan yatırımlarla okul sıkıntısının da giderildiğini ifade eden Vekil Karasayar, “Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında dersliklerdeki öğrenci sayısı otuz civarına düşecek. Bu sayede eğitimin kalitesi artacak” diye konuştu.

Hatay Halkı Kirli Oyunlara Alet Olmayacaktır

Türkiye’de yaşanan son süreçte gündemin değiştirilmek istendiğini söyleyen Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türkiye’nin, dünyada çalkantılar sürerken ekonomik krizler yaşanırken ve savaş ortamları oluşturulurken bu olumsuzluklardan etkilenmeyen ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

Türkiye üzerinden bir sürü tuzaklar tezgâhlanmaya çalışıldığını belirten Karasayar; “Türkiye gelişip güçlendikçe gücünü kırmaya çalışıyorlar. Eğer birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek, ülkemizin önünde hiçbir güç ve engel duramaz. 1980’li yıllar öncesi sağ-sol, Türk-Kürt çatışmalarıyla ülkemiz kaosa sürüklenmek istenmiştir. O dönemlerde Türkiye büyük bedeller ödemiştir. Şimdi de bu süreçte, Alevi-Sünni çatışması tetiklenmek, körüklenmek isteniyor. Ama artık halkımız bu kirli oyunları bozma bilincine varmıştır.

Bütün inançların ve medeniyetlerin yüzyıllardır bir arada hoşgörü ve kardeşlik ortamında yaşadığı, dünyada örnek gösterilen Hatay’ımızda insanlarımızın bu kirli oyunlara izin vermeyeceği inancındayım. Hatay halkı birlik, beraberlik demokrasi ve hukuk çerçevesinde bu güzelliklerin bozulmasını engelleyecek bilinçtedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here