Turizm Haftası Dolu-Dolu Geçecek!

0
55

turizm haftası15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan “Turizm Haftası” programı belli oldu.  Programa göre bugün başlayacak olan etkinlikler hafta boyunca sürecek. Hazırlanan bu program dahilinde bugün saat 10.00’da Atatürk anıtına çelenk konulması ile etkinliklere start verilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından ise Folklor Gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 11.00’den itibaren ise Halk ve Çocuk Kütüphanesi Müdürlüğünde “Turizm”  konulu kitap sergisi gezilebilecek.

16 Nisan Salı günü ise saat 09.00’da İskenderun İnönü İlköğretim Okulunda, “Ülkemizin ve Bölgemizin Turizm Değerleri”ni tanıtan bir sunum gerçekleştirilecek. Saat 10.30’da Prime Mall İskendeun AVM’de de İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi El Emeği Ürünlerin Sergisi yapılacak. İskenderun Kız Teknik ve Meslek Lisesindeki “Ülkemizin ve Bölgemizin Turizm Değerleri”ni tanıtan sunum ise saat 14.30’da başlayacak.

17 Nisan Çarşamba günü saat 11.00’de Rotary Ticaret Meslek Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen kutlama etkinlikler gerçekleştirilirken, 18 Nisan Perşembe günü de 11.30’da MKÜ Mustafa Yazıcı Yerleşkesi Üst Fuayede Turizm Otelcilik Yüksekokul Öğrencileri arasında yemek yarışması tertip edilecek. 19 Nisan Cuma günü ise saat 09.00’da İstiklal Makzume Anadolu Lisesinde okul öğrencilerine “Ülkemizin ve Bölgemizin Turizm Değerleri”ni tanıtan sunumu gerçekleştirilecek.

Turizm Haftası’nın gala programı ise Anemon Otel’de yapılacak. Cuma akşamı saat 18.00’da başlayacak olan kapanış programında düzenlenecek olan “Gün Batımında Kokteyli” tüm kent protokolünü bir araya getirecek. Programda ayrıca “Dünden Bugüne İskenderun” konulu resim sergisi ve “İskenderun Güvercini” Sergisi gezilebilecek. Kapanış programında ayrıca MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından müzik dinletisi de verilecek.

Uygun; “Yatırımlar Hızla Artırılmalı!”

İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, hafta dolayısıyla bir yazılı bir mesaj yayınladı. Uygun, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Haftanın bu yıl da ilgi ve coşkuyla kutlanmasını umduklarını ifade etti.

Teknoloji ve iletişim sayesinde Dünya’nın artık iyice küçüldüğü çağımızda, alternatif turizm alanlarının çoğalmasıyla da turizm pastasının alabildiğine büyüdüğünü ve turizmin en cazip sektörlerden biri haline geldiğini kaydeden Uygun; “Turistlerin barınmaları, eğlenip dinlenmeleri amacıyla yapılan tesis ve işletmelerin sektördeki yeri önemlidir. Turizm için gereken doğal zenginliklerimizin yeterince var olduğu körfezimizde, ne yazık ki markalaşma vizyonu ve altyapı yatırımları konusunda eksiklerimizin olduğunu görüyoruz. Hızla büyüyen bu sektöre ayak uydurmak için zaman kaybetmeden bu yöndeki projeleri hayata geçirmeli ve yatırımların hızla artmasını sağlamalıyız. 12 ay turizme elverişli iklimiyle adeta cennetten bir köşe olan Körfez’imizin farkında olmalıyız ve korumalıyız. İskenderun ve körfezimizin her alanda olduğu gibi Turizm sektöründe de hak ettiği yere ulaşması dileklerimizle turizm haftasını kutluyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here