Milletvekili Türkoğlu DSİ Yatırımlarını İnceledi

0
126

türkoğlu-dsiAk Parti Hatay Milletvekili Eczacı Hacı Bayram Türkoğlu, Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Türkoğlu’nun DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu’dan 2013 yılı içerisinde DSİ kapsamında Hatay’a yapılacak bazı kamu yatırımları ile ilgili bilgi aldığı ziyaretinde, AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili İsmail Soylu ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da hazır bulundu.

Türkoğlu ve beraberindeki heyete DSİ’nin proje aşamasında olan 2013 kamu yatırımlarında gelinen son nokta hakkında brifing veren DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Erzin’in Kuyluk, Kızlarçayı ve Başlamış köyleri arasına 1 gölet, Özerli Çayı’nın kaynağına 1 Gölet ve Payas Çayı’nın kaynağına 1 Gölet yapılacağını müjdeledi.

Milletvekili Türkoğlu, bölgeye yapılacak dere ıslahları hakkında da Aksu’dan bilgi aldı. Aksu, 2013 programı dâhilinde Payas Çayı, Payas Kuşaklama Kanalı, Hurma Esiği Deresi, Kurudere, Özerli ve Rabat Çayları ile Gökdere’nin ıslah edileceğini belirtti. Milletvekili Türkoğlu da, Dere Islah Projeleri ile sel baskınları ve taşkınlardan ötürü tarım alanlarının zarar görmemesini, ihtiyaç görülen yerlerde dere yatağı ve çevresinin yeşil alan, mesire alanı, park-bahçe, dinlenme, yürüyüş alanı şeklinde sosyal nitelikli bir hizmet sahasının oluşturulmasını amaçladıklarını ifade ederek ayrıca dere ıslah projelerinin şehirlerin görünümüne estetik bir hava kattığını belirtti.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, Payas’ta yapımı devam eden Türk Yurdu Parkı Projesi, Payas Yaşlılar Köşkü Projesi, Mesleki Eğitim Binası Projesi, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi Restorasyonu ile birlikte 2013 programı dâhilinde gerçekleştirilecek olan Payas Kuşaklama Kanalı Projesi için planladıkları toplu açılış programını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirme arzusunda olduklarını dile getirdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Adana DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrası, Çukurova Üniversitesi’ne geçti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here