Topal; “Güvenlik Güçleri Görevini Yapmazsa Halk Kendi Tedbirini Alma İhtiyacı Duyar”

0
216

serkan topal4CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Güvenlik Güçleri Görevini Yapmazsa Halk Kendi Tedbirini Alma İhtiyacı Duyar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Birleşik Haziran Hareketinin önceki gün Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapmış olduğu geniş katılımlı basın toplantısına katılarak Hatay’da yaşanan son gelişmeleri basına ve kamuoyuna duyurdu. Toplantıda savaşa karşı olan tüm demokrasi güçleriyle birlikte “Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi” diye haykırdıklarını ifade eden Milletvekili Topal, bundan sonra da bölge barışı için çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

AKP’nin şiddet dilinin, ayrımcılığı körükleyen, insanları birbirine düşman eden siyasi dilinin sonuçlarını vermeye başladığını öne süren Milletvekili Topal; “Bırakınız Ortadoğu dengelerini Türkiye’nin iç dengelerinden bile haberi olmayan AKP’nin son on üç yılda ürettiği tek şey şiddettir. Ortadoğu’da uluslararası çetelere verdikleri destekle bu coğrafyayı bir ateşin içine atan AKP ülkemizi şimdi de sıcak bir savaşın içerisine sokmuştur. Artık yeniden her gün ölüm, katliam ve şehit haberleri gelmektedir. Bununla da kalmamakta bomba ihbarlarıyla şehirler ve insanımız da terörize edilmekte, huzursuzluk ve gerilim bilinçli olarak tırmandırılmaktadır.

Emniyet’in ve Mit’in uyarıları ise açıkça halkla dalga geçen cinstendir. Sürekli olarak yapılan uyarılar bir türlü önlem alma aşamasına geçmemekte ve olaylar emniyetin ve istihbaratın gözleri önünde cereyan etmektedir.

serkan topal-haziran5

Özellikle Suriye’yle komşu olan illerimizde yaşanan güvenlik açıkları ve bilinçli göz yummalar katliamlarla sonuçlanmıştır. Bu illerimizden birisi olan Hatay’da da son yıllarda ciddi bir gerilim yaşanmakta yer yer çatışmalar görünmekte ve halk huzursuz bir biçimde kendi tedbirlerini kendisi almaya ihtiyaç duymaktadır” dedi.

Hatay halkının güvenlik güçlerine olan sevgisinin tam olmakla birlikte itimadının artık her geçen gün azalmaya başladığını kaydeden CHP’li Vekil Topal; “AKP’nin sıcak savaşı bilinçli olarak bu bölgeye sıçratmaya çalıştığına ve olası katliamlar için önlem alınmadığına inanan halk kendi inisiyatifleriyle önlemler almaya gayret etmekte ancak bu da çatışma ihtimalini artırmaktadır. Özellikle Suriyeli mülteciler ve Suriye plakalı araçlara karşı giderek artan bir huzursuzluk bölgenin en önemli sorunlarından birisidir. Genç nüfusun tepkisel olarak önlem almaya çalışması kuşkusuz anlaşılabilir bir tepkidir ancak bilinmelidir ki bu önlem alma arayışının altında yatan tek neden güvenlik birimlerinin görevlerini yapmamalarıdır. Ben bu tehlikeli gidişata dur demenin ancak iki yolla sağlanabileceğini düşünmekteyim. İlki hükümetin savaş dilini derhal terk etmesi ve ülkeyi soktuğu bataktan çıkarabilmek için derhal ülke yönetiminden çekilmesidir. İkincisi ise Hatay özelinde kısa sürede yapılacak istişare ve görüşmelerle bölge gerçeklerinden hareketle önlemler alınmasıdır. Bu iki adım hızla hayata geçirilmelidir. Aksi taktirde Hatay’da yaşanacak olası bir provokasyon, saldırı, çatışma ya da şiddet eylemlerinin önünü almak için geç kalınmış olacaktır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here