TKP Hatay’da Mücadeleyi Büyütüyor

0
255

Geçtiğimiz Eylül Ayı içinde İskenderun’da parti binası açılışı gerçekleştiren Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri ve dostları, 31 Mart seçimleri sonrasında, hem seçim değerlendirmesi hem de yeni üyelerine hoş geldin demek için bir araya geldi.

Türkiye Komünist Partisi İskenderun İlçe Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerini yaptığı toplantıyla değerlendirdi. Toplantıya, TKP’nin 31 Mart seçimlerine katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vasil Koçkazı ve Antakya Belediye Başkan adayı Sibel Çapar da katıldı.

Toplantıya eşlik eden TKP Parti Konseyi Üyesi Özkan Öztaş, bu seçimlerde TKP’nin, emekçilerin mücadelesini güçlendirecek bir mevzi ile çıktığını, pek çok yerde TKP’ye ve sosyalizme dönük olumlu bir ilginin olduğunu, TKP’ye oy veren her bireye bu süreçte temas edilerek mücadeleye katılmaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Mevcut düzende ‘iki partili’ bir sürecin dayatıldığını, bunun dışında bir umudu tarif eden tek parti olarak TKP’nin Dersim başarısının ise sonraki seçimlerde büyütülecek bir mevzi olduğunu söyleyen Öztaş; “Emekçi halk bize ulaşıyor, parti binaları açmak ve mücadele etmek istiyor. Bu ilgiyi yanıtsız bırakamayız. Şimdi sıra Antakya’da! Burada da bir bina açılışımız var. Kolları sıvadık Hatay’da sosyalizm mücadelesini büyüteceğiz” dedi.

Seçimleri bir yarış değil mücadele alanı olarak gördüklerini ifade eden Öztaş, seçimlerde kendisinden başka bir partiye oy istemeyen, herhangi bir burjuva ittifakı içinde yer almayan, parti gibi davranarak ilkeli ve tutarlı bir program izleyen tek partinin TKP olduğunu dile getirdi.

Her biri emekçi olan TKP adayları da seçim boyunca çalışmalara katılan, oy veren ve bugün TKP’ye üye olan dostlarına hoş geldin diyerek katılımcılara teşekkür ettiler. Tüm adaylar adına söz alan TKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vasil Koçkazı, emek veren herkese içtenlikle teşekkür ederek, şimdi sıranın mücadeleyi büyütmeye geldiğini ifade etti.

Türkiye Komünist Partililerin İskenderun buluşması, yeni bireylerin partiye üyelik başvurularıyla sona erdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here