Büyükşehir Meclisinin İkinci Birleşimi Gerçekleştirildi

0
58

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, 12 Nisan Cuma günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

13 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında karara bağlanan konular şu şekilde oldu;

  • 5393 sayılı belediye kanununun 19’uncu maddesi ve belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 19’uncu maddesi gereğince Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 1. Meclis Başkan Vekilinin İzzettin Yılmaz, 2. Meclis Başkan Vekilinin Fadıl Keskin olmasına oy birliği ile karar verildi.
  • 5216 sayılı kanunun 16’ıncı maddesi ile belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 20’nci maddesi uyarınca gerçekleştirilen gizli oylama ile Murat Genco, Muharrem Dingil, Avni Koçin, Alamettin Ayvazoğlu ve Mevlüt Yıldız olmak üzere toplam 5 encümen üyesi oy birliği ile seçildi.
  • Meclis 1. ve 2. katip üyeler ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

Bir sonraki Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 9 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

HBB Meclis toplantısının 2’nci birleşiminin sonunda HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi tarafından 2021 yılında Hatay’da gerçekleştirilecek olan Botanik EXPO’su ile ilgili sunum gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here