TGB Hatay Temsilcisi Ali Kan Uçar; “TGB Emperyalizme Karşı Mücadelenin Ön Cephesidir”

0
207

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Hatay’da bir toplantı yaparak, yeni temsilciliğini atadı. TGB Hatay temsilciliğine Ali Kan Uçar atandı. Ali Kan Uçar temsilciliğe atandıktan sonra 29 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da TGB genel merkezinin düzenlediği “Türkiye’ye Sahip Çık” yürüyüşüne katılacaklarını ve gençlerin bu yürüyüşe katılmalarının gerektiğini söyledi.

Uçar açıklamasında; “Biz tıpkı 68 kuşağı gibi Amerikan emperyalizmine karşı, ülkemizin bağımsızlığını esas alıyoruz. Bölge ülkeleri ile birlikte Amerika’nın yıkıcılığına bir direnme kalesi kuruyoruz. Gençlik geçmişinde bir bağımsızlık mücadelesinin en önünde yürümüştür. TGB bugün gençliğin emperyalizme karşı mücadelesinin ön cephesidir. Bu cephede tüm Atatürkçüleri, devrimcileri ve yurtseverleri TGB bayrağı altında mücadeleye çağırıyorum. Hatay’dan daha önce yitirdiğimiz Abdullah Cömert bizim TGB üyemizdi. Onun kararlı duruşunu her zaman sahip çıkacağız. Cömertlerin dik duruşu bize örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

Uçar, örgütsüz bir gençliğin olamayacağını da vurgulayarak; “Biz TGB olarak örgütsüz bir gençliğin olamayacağını söylemekteyiz. Kurtuluş savaşındaki kahramanlarımızın hepsi örgütlü, disiplinli ve genç insanlarımızdı. Türkiye tarihine damgasını vuran 68 kuşağının önderleri ve birlikte çalıştığı gençliğimiz örgütlü bir mücadele yürütmüştür. Bu anlamda bütün gençliğimizi TGB bayrağı altında birleşmeye ve mücadeleyi birlikte omuzlamaya çağırıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here