“Tek Adam Rejimini Yıkmak Bize Nasip Olacak”

0
148

CHP Samsun Milletvekili ‪Kemal Zeybek, İskenderun’da Partililerle Buluştu

‪CHP Ekonomi Masası il ziyaretleri kapsamında, Hatay’ın ekonomik durumu ve Hatay halkının görüşlerinin raporlaştırılması amacıyla şehrimize görevlendirilen Samsun Milletvekili ‪Kemal Zeybek, kentimizdeki bir dizi ziyaretin arından ilçe binasında partililerle bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen toplantıya ayrıca CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, belediye başkan aday adayları ve partililer katılım gösterdi.

“CHP Olarak Tüm Türkiye’de Sesimizi Yükselteceğiz”

Toplantıda kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan İlçe Başkanı Mansuroğlu, ülke ekonomisinin durumunun oldukça vahim olduğundan söz ederek; “CHP olarak tüm Türkiye’de sesimizi yükselteceğiz” dedi. Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Mansuroğlu, sokak ve sandık örgütlenmesini süratle tamamlayacaklarını ve aday adayları arasından belirlenecek aday ile birlikte gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.

“Sahada Hakimiyet Kurmalıyız”

Daha sonra söz alan İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de ülkenin ekonominden bahsederek; “Ülkemizin ekonomisinin kötü olması, AKP’nin kurmaya çalıştığı yeni rejimin ve kötü siyasetin sonucudur” dedi.

Yerel yönetimleri alarak iktidara yürüyeceklerini kaydeden İl Başkanı Özgün; “Sadece örgütlerin, yöneticilerin değil tabanın harekete geçmesi gerek. Sahada hakimiyet kurmalıyız. Saha AKP’ye dar etmemiz lazım” dedi.

“Misafirler Artık Müsaade İstesinler”

Suriyelilerin misafirliklerinin gereğinden fazla uzadığını ifade eden CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise; “Misafirler, misafirliklerini bilsinler ve artık müsaade istesinler. Ekmeğimizi paylaştık, ekmeğimizi elimizden almaya başladılar artık” dedi.

Maaşlara zam yapıldığı gün, hastane, ilaç katkı payı başta olmak üzere birçok şeye de zam yapıldığını aktaran Şahin; “3 kuruş verdiler 30 kuruş aldılar. Zenginler fakirleşiyor ama aç kalmıyor. Fakirler aç kalıyor. Ekonomik sıkıntılardan etkilenenler yine yoksul halk. CHP diyor ki bu ekonomi ithal ekonomi. Üretmeyi unuttuk, bilimden uzaklaştık. Çağdaş bilim üzerine eğilmediğimiz, üretmediğimiz sürece düzelmemiz imkansız. Kendi pamuğumuzu, telefonumuzu, arabamızı üretmek zorundayız. Bu siyasi projeyi kendileri bilerek isteyerek yaptı. Bilinçli yoksullaştırıyorlar insanları, yoksullaştırarak ellerinde tutmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

“Kazanımlarımız, 16 Nisan Referandumuyla Kesintiye Uğradı”

Son olarak söz alan Samsun Milletvekili ‪Kemal Zeybek, ülkemizin 16 yıldır kötü yönetilmesinden ötürü, ekonomik, sosyal ve jeopolitik durumu itibariyle çok kötü durumda olduğunu öne sürerek; “Ülkemiz, dünyanın gelişimi, teknolojik bilimsel gelişmesi ile dünyaya ayak uydurabilecek durumda değil. Bilimsellikten uzaklaştık, eğitimimiz 16 yıllık süreç içerisinde çok kötü duruma getirildi. 1919’daki Kurtuluş Savaşı ile 1923 yılındaki kurulan Cumhuriyetle beraber edindiğimiz kazanımlar, 16 Nisan referandumuyla kesintiye uğradı.

Yeniden cumhuriyetin geçmişteki kazanımların elde etmek için biz bir mücadelenin içerisindeyiz. Hep beraber bu mücadeleyi veriyoruz. 16 Nisan referandumundan sonra 24 Haziran’da insanlarımız, Tek Adam rejimini, Saray rejimini onaylayarak, tek adama resmi kararlar alma noktasında yetkiyi verdiler. Biz bu yetkinin içerisinde yer almadık.

“Ülkemizde Var Olan Demokrasiyi, Hukuk Düzenimizi Tamamen Darmadağın Ettiler”

Bizim atalarımız, 1919 yılının Kurtuluş Savaşı öncesi, bu ülkeyi emperyalistlere peşkeş çekenlerin karşısında mücadele verdiler, ülkemizi 16 yıldır ekonomik yönüyle peşkeş çeken, ekonomik saltanatları ile ülkemizi kendi yandaşlarına peşkeş çekenlerin karşısında, bizler de Kurtuluş Savaşı’nda verilen o mücadeleyi şimdi veriyoruz ve ekonomik savaşı kazanacağımıza inanıyoruz ama bunlarla olmayacağını biliyoruz.

Bunlar ülkeyi çok kötü yönetiyorlar ve ülkemizde var olan demokrasiyi, hukuk düzenimizi tamamen darmadağın ettiler. Tek Adam rejimi, saray rejimi hakim oldu, bu hakimiyeti yıkmak 31 Mart’ta bize nasip olacak” şeklinde konuştu.

“Sizlerin Burada En İyi Şekilde Yaşamanız Gerekir”

İskenderun’a ilk defa geldiğini, kıymetli toprakları olan altın değerinde yeraltı yer üstü zenginliği olan bir kent olduğunu ifade eden Zeybek; “Ülke ekonomisinde en büyük limanı teşkil eden yerde ekonominin durduğunu görüyoruz. Limanda gemi yok. Gelmediğimiz görmediğimiz halde bunları zaten biliyorduk ama gelip bunları gördüğümüz zaman bu işin gerçekliğinin ne kadar berrak olduğunu gözlerimizle gördük. Sizler dünyanın, ülkemizin en iyi bölgesinde yaşıyoruz ve aslında en iyi şekilde yaşamanız gerekir. Çünkü burası çok verimli bir yer. Burası, Ortadoğu’ya güç veren, Ortadoğu’ya ihracat yapabilen, Ortadoğu’yu besleyen bir durumda olmamıza rağmen tam tersine dönmüş. Burası tarımın çok verimli olduğu bir yer olmasına rağmen ülke genelinde olduğu gibi burada da tarım çökmüş durumda. Çiftçiye verilen destek yetersiz. Ülkemizde yönetim, laik, demokratik cumhuriyet ile intikam almak isteyenlerin yönetimi şu an. Bunların niyeti ekonomik krizden çıkmak değil, bunların niyeti ülkedeki yoksulu, yoksulluğu ile yönetmenin peşindeler.Biz buna bir şekilde dur diyeceğiz. Bunları durdurmanın yolu, 31 Mart seçimlerinde hep beraber belediyeleri almaktan geçiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hatay’daki enflasyon oranının yüzde 45 olduğunu, birçok fabrikanın işçi çıkartıp, esnafın kepenk kapattığını, üreticinin desteklenmediğini kaydeden Zeybek, gördüklerini raporuna yansıtacağını belirtti.

CHP’li belediyeleri yaptıkları hizmetlerden ötürü tebrik eden Zeybek, tartışma konusu olan battı-çıktıya da değinerek; “Hatay Büyük Şehir Belediyemiz İskenderun’a güzel bir battı-çıktı projesi kazandırmış. Ana arterlerde bunu merkezi hükümet, karayolları yapıyor. Aydın, İzmir, Eskişehir ve Hatay’da bunu Büyükşehir belediyeleri yapıyor. Halktan almış olduğu gelirlerle hizmet yapıyorlar ve Ak Partili belediyelerden daha az borçları var” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here