Tıp Eğitimi Alan İki Üniversite Öğrencisi Ukrayna’da Bıçaklanarak Öldürüldü

0
242

Hatay-Samandağlı Buket Yıldız ile arkadaşı Zeynep Hüsünbey isimli öğrencilerin defalarca bıçaklanarak katledildikleri öğrenildi…

Ukrayna’nın Harkov kentinde tıp eğitimi gören 20 ve 22 yaşlarındaki birisi Hatay-Samandağlı iki Türk üniversite öğrencisi evlerinde ölü bulundu. Ukrayna basını Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbey isimli öğrencilerin defalarca bıçaklandığını ve boğazlarının kesilerek öldürüldüğünü yazdı.

Harkov kentini dehşete düşüren olay, sınıf arkadaşlarından birinin Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbey’den üç gün boyunca haber alamaması üzerine ortaya çıktı. Türk olduğu belirtilen bu kişi, polise başvurarak arkadaşlarına 31 Aralık’tan beri ulaşamadığını söyledi. Bunun üzerine polis, İzmirli oldukları ifade edilen genç kızların yaşadığı apartman dairesine gitti. Kapıyı kırarak içeri giren polisler, Yıldız ile Hüsünbey’in cesetleriyle karşılaştı. İlk incelemede genç kızların çok sayıda bıçak darbesine maruz kaldıkları ve boğazlarının kesildiği belirlendi.

Acı Haber Samandağ’ı Yasa Boğdu

Yaşadıkları evde ölü bulunan Türk vatandaşı üniversite öğrencisi iki kızdan biri olan, geçmiş dönem CHP Samandağ İlçe Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Güneş Elektrik sahibi Levent Yıldız’ın kızı Buket Yıldız’ın acı haberi baba evine ulaştı. Acı haber tüm Samandağ’ı da yasa boğdu.

Tıp eğitimi almak için iki yıldır bulunduğu Harkov’da kız arkadaşıyla kaldığı evde ölü bulunan Buket Yıldız’ın katledilişi ile ilgili bir mesaj yayınlayan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Geçmiş dönem CHP İlçe Başkan Yardımcısı Levent Yıldız’ın kızı Buket Yıldız, Ukrayna’nın Harkov şehrinde öğrenci evinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu acı olaydan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öte yandan, Tıp öğrencileri Buket Yıldız (20) ve Zeynep Hüsünbeyi’nin (22), Yıldız’ın eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hüsnü Can K. tarafından bıçaklanarak öldürüldükleri belirtildi. Cinayetle ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Yılbaşı gecesi, iki genç öğrencinin kiraladıkları evin önünde bekleyen Hüsnü Can K.’nın, Zeynep Hüsünbeyi’nin alışverişte olduğu sırada eve girdiği, Yıldız’ı öldürdükten sonra tanık bırakmamak için evden ayrılmayıp beklediği, daha sonra eve gelen genç kızı da öldürdüğü öğrenildi. Ayrıca, Hüsnü Can K.’nın 2 Ocak’ta Ukrayna’dan çıkış yapıp, Türkiye’ye geldiği tespit edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here