Seçmen Listeleri 23 Ocak’a Kadar Askıda Kalacak!

0
112

seçmen listeleri1Muhtar Saçu; “Seçmenler Listelere İlgi Göstermeli”

Oy kullanmanın demokratik bir hak olduğuna işaret eden Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Halil Saçu, tüm vatandaşların bu haklarını kullanmaları gerektiğine işaret ederek, askıya çıkan seçmen listelerinin kontrol edilmesini listelerde isimleri olmayanların da gerekli yerlere başvurmasını belirtti.

30 Mart 2014’te gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler seçimleri için seçmen bilgi listeleri, köy ve mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldı. Listeler, 23 Ocak Perşembe günü mesai bitimine kadar askıda kalacak. Seçmenler, listede herhangi bir eksik veya yanlış bilgi olduğunu tespit etmeleri halinde nüfus müdürlüklerine başvurarak düzeltebilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Halil Saçu, seçmenin hakkına sahip çıkması gerektiğine değinerek; “10 Ocak 2014 tarihi itibariyle seçmen listeleri askıya çıkmıştır. 14 gün süreyle 23 Ocak 2014 saat 17.00’ye kadar listeler askıda kalacaktır. Bu 14 gün süre zarfında seçmenler listelere ilgi göstermeli, isimlerini olup olmadığını kontrol etmeli, yok ise önce Nüfus Müdürlüğüne daha sonra da İlçe Seçim Kuruluna başvurmalıdır. Mahalle muhtarları olarak tüm vatandaşların bu konuya duyarlı olmalarını istiyor ve bekliyoruz. Seçimlerde oy kullanmak demokratik bir haktır ve her seçmen bu hakkı kullanmalıdır” şeklinde konuştu.

YSK Yetkilileri de Uyardı

Seçmen listelerini askıya çıkması ile ilgili bilgi veren Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri de bazı uyarılarda bulundu. Belirtilen süre içerisinde; seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 30.03.1996 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkartıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar, nüfus bilgisi değişenler, askerlikte terhis olan ya da asteğmenliğe naspedilen ancak silahaltında bulunmaları nedeniyle askı listelerinde kaydı bulunmayanlar ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunanların, listedeki durumu değiştirmeleri istendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here