Fırat; “Esnaf Odalarına Siyaseti Sokmadık, Sokmayacağız”

0
238

kuyumcular odası1Kuyumcular ve Saatçiler Odası Olağan Kongresini Yaptı!

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, geçtiğimiz hafta sonu olağan genel kurulunu Memo Restoranda nezih bir ortamda gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde Uğur Fırat, güven tazeledi ve yeniden başkan oldu. Dilek ve temennilerde söz alan Uğur Fırat, kuyumcu esnafına kürsünden seslenerek; “Çantacıları gönderin, işyerinizde alışverişi usule uygun kaide içinde yapın ve haksız rekabet içerisinde olmayın” çağrısında bulundu.

İskenderun’da esnaf odalarının gerçekleştirdiği örnek kongrelerden birini de İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası gerçekleştirdi. Hiçbir siyasi parti temsilcisinin davet edilmediği kongreye sadece İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve kentimizde bulunan esnaf oda başkanları katıldı. Divan Başkanlığını Antakya Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Sabit Teksöz, Divan Başkan Yardımcılığını da İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın’ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı akabinde gündem maddeleri görüşüldü.

kuyumcular odası2

Dilek ve temennilerde söz verilen Belediye Başkanı Civelek; “Kalifiye elemana ihtiyaç vardır. Varlığında değil ama yokluğunda eksikliğini daha iyi anlarsınız. Meslek içinde ehliyetli ve liyakatli olanları korumak ve kollamak gerekir. Sizlerde onlardan birisiniz. Mevcut Oda Başkanı Uğur Fırat, toparlayıcı ve herkese gönlünü açan bir insandır. Ona görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Oda Başkanı Uğur Fırat; “Sizlerin desteği ile siz ya Allah diyene kadar biz bu işi götürürüz. Gelir-gideri okuduk. Bizim kul hakkına el uzatmadığımız görülmektedir. Bundan sonra da uzatmayacağız. 24 saat hizmetinizdeyim. Sitem eden üyelerimize de bir şey söylemeden geçemeyeceğim, bu odamız sizin ayakçılığınızı hiçbir karşılık almadan yapıyor. Nifak tohumlarını aramıza almadık, almayacağız. Esnaf odalarına siyaseti de sokmadık, sokmayacağız da” dedi.

kuyumcular odası3

Tüm kuyumcu esnafına çağrıda da bulunan Fırat; “Siz esnaflarımızdan ricam; çantacıları gönderin, dükkan içinde alışveriş yapıyorsunuz yapın ama usule uygun kaide içinde yapın, fiyat konusunda haksız rekabet içinde olmayın. Haksız rekabet işyerlerini kapatmaya neden olur” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından mesleğin duayenlerine plaket takdim edildi. Ahilik kültürüne yakışır bir şekilde seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçimde Uğur Fırat, yeniden başkan seçildi.

Kongre sonrası gerçekleştirilen seçimde yönetime şu isimler girdi; İsmail Güller, Ali Uygun, Hakan Abacı, Celal Altıneriten, Abdussamet Topçu, Ayhan Türk. Denetim Kurulu Üyeliğine de Circi Kırılmaz, Ayhan Sağıroğlu ve Nebil Tabaş getirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here