Sarımazı Mevki Çamlık Sokak Sakinlerinden ‘HATSU’ Şikâyeti

0
128

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) bünyesinde bulunan HATSU ile ilgili son aylarda şikâyetler dur durak bilmiyor. Yapım ve onarımı HATSU’ya ait olan Su İrsaliye Hatlarında oluşan sorunlar vatandaşı çileden çıkartacak boyutlara yükseldi. Özellikle Belen ilçesinde yaşanan arızaların 10 ila 15 gün içerisinde zorla giderildiği belirtilirken, yaz günü vatandaşların çektiği çileler de bir türlü sonlanmıyor.

Şikâyetlerden birisi de Belen’e bağlı Sarımazı Mevki Çamlık Sokak sakinlerinden geldi. Yaklaşık 25 yıl evvel yapılan betonarme su deposunun bugün bakımsızlıktan kötü durumda olduğunu kaydeden mahalle sakinleri çektikleri bu çilenin bitmesini istiyorlar.

Bu bakımsız depodan 50 hanenin faydalandığını da kaydeden vatandaşlar; “Belen ilçesi hudutları Sarımazı Mevki Çamlık Sokağın bittiği yerde bundan yaklaşık yirmi beş yıl evvel yapılan betonarme su deposu, bugün bakımsızlıktan iğrenç bir durumdadır. Deponun içerisinde ne ararsan ara bulunur vaziyette. Kurbağa yılan ve haşere ölülerinin yanı sıra balçık birikmiş. Atik Mahallesinin eteklerinden çıkan ve içme suyu olarak buraya gelen kaliteli su, ilkel yollarla bu depoya getiriliyor ve bu suyu da yaklaşık elli hane kullanıyor.

Suyun kalitesi bu depoda mikroplandığından dolayı içme suyu evsafını kaybediyor. Mecburiyetten dolayı bu suyu içiyoruz ve hastalık peşimizi bırakmıyor. Basmakalıp yapılan hatlar zamanla bozuluyor ve çoğu eve bu su bile gitmiyor. Yaşlı çocuklu insanlar naçar şekilde HATSU gelecek diye bekliyoruz. 185 arıza hattına bilgide bırakıldığı halde ne gelen var ne giden. HBB yapılan asfalt yollar ile gündem kapatıyor. Demek ki asfalt yapımı HBB tarafından uzmanlık konusu olmuş.

Geçtiğimiz günlerde Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve çalışma arkadaşları bu sorunları yerinde gördüler ve ne yazık ki bu konuda yaptırımcı olamadılar. ‘Su hatları HATSU ile ilişkili olduğundan, biz belediye olarak önlem alamıyoruz’ dediler. Yine de Belen HATSU ilgilisini telefonla arayarak, bu vatandaşların çektiği çileyi sözlü olarak bildirdiler. Ama yine ne gelen oldu ne de giden. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bu konulardan, raporla dahi bilgisinin olmadığı kanaatindeyiz” diye konuştular.

Belen’de su sıkıntısı yaşamanın akla uygun olmadığını da vurgulayan vatandaşlar; “Belen ilçemiz, tarihi boyunca su ile anılan şirin bir ilçemiz. Atik Mahallesinin altından çıkan bu su koskoca Belen ilçesine yetecek kadar çok yoğun. Ama ne yazık ki HATSU bir türlü gelip bu su kaynağının yerinde incelemeler yapmıyor. Dışarıdan bir kişi yasal olmayarak su parası topluyor ve depo temizliği yapmadan bu suyu vatandaşların hattına içme suyu olarak veriyor. Sık arızalanan hat için ayrıca ücretler de isteniliyor. Biz yöre vatandaşları olarak artık kendimizi yalnız hissediyoruz” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here