Sahiller ve Deniz Temiz, Esnaf Daha Kazançlı

0
234

sahil temizleme3Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Hatay sahilleri ve denizlerinde başlatmış olduğu çalışmalar Hatay halkı tarafından takdir topluyor. Samandağ, Arsuz, Dörtyol ve diğer sahillerde halk denize rahatça girebilirken esnaf ise bunun işlerine yansımış olmasından oldukça memnun.

Arsuz Akçalı Mercan Köyde sahil esnafı, kumsal temizlendikten sonra vatandaşların denize girmek amacıyla buraya daha çok geldiğini ve bu durumunda işlerine olumlu yansıdığını aktardı.

sahil temizleme4

Sahil esnafı; “Hatay Büyükşehir olmadan önce hiç kimse böyle bir çalışma gerçekleştiremedi. Girişimlerde bulunulsa da bu şekilde başarı elde edilemedi. Biz Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmasından çok memnunuz bu nedenle Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür ediyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

sahil temizleme5

Kıyı İhlaline Uyarı

Her gün hem traktör hem de temizlik personelinin yürüttüğü çalışmalar ise ara verilmeden disiplinli bir şekilde devam ediyor. Erzin sahilinde ise yerleşim yerinin deniz kıyısından 200 metre geride olmasını gerektiren yasaya uymayarak ticari işletmeleri denizin yakınına kuran kişilere ihtarname verildi. Daha önce barakalarını geri almaları konusunda sözlü uyarılarda bulunulan bu kişilerin uyarılara uymaması nedeniyle Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi personeli ile zabıta ekipleri yazılı ihtarname vererek bir hafta içinde barakaları geriye almaları konusunda uyardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here