Reyhanlı Olayında Yeni İddia!

0
47

reyhanlı iddiası111 Mayıs 2013 Cumartesi günü Reyhanlı’da yaşanan, 52 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı öncesi emniyete 8 Mayıs günü gelen ihbar metni ortaya çıktı. Adana Cumhuriyet Başsavcı vekilliği yaptığı açıklamada bombalı eylem hazırlığına ilişkin başlatılan soruşturmanın gelen bu ihbarla başladığını belirtmişti.

8 Mayıs günü kendini M.G. olarak tanıtan bir kişinin Hatay Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nü aradığı, şahit olduğu olayları anlatmaya başlayıp şunları söylediği ileri sürüldü; “Ankara’da bombalı eylem hazırlığında olan Temir D.’yi 9 Mayıs 2013’te aracımla Yayladağı Sınır Kapısı’na kadar getireceğim. Nasır E. tarafından alınarak Hatay’ın ilçesi Harbiye’de bulunan Mehmet G. isimli kaportacı tarafından gizli bölmeler yapılan 2 adet 100’lük transit aracın bulunduğu yere götüreceğim.

Bu zulalara 1 hafta öncesinde Suriye’den Samandağ ilçesine deniz yoluyla getirilen C-3 patlayıcıları yerleştirilecek. Araçlar Nasır E. ve Yusuf N. öncülüğünde Ankara’ya hareket edecek. Bombalar Cuma günü Ankara’da patlatılacak. Hedef ilk etapta Kocatepe Camisi! Bir AVM olarak değiştirilebilecek. Eylemler için Yusuf N. 4-5 milyon Suriye lirası aldı. Bombalar Lazkiye’den gemiye yüklenirken bizzat gördüm. Eylemler Suriye’de bulunan Acilcilerin lideri Mihrac Ural tarafından planlandı. Nasır E.’nin Suriye’den geçiş saati kesinleşince yine arayacağım.”

İhbar sonrasında plakaları tespit edilen araçların izine tüm aramalara rağmen ulaşılamadı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here