“Sürecin Takipçisi Olacağız!”

0
54

eğitim-iş açıklama16Eğitim İş İskenderun Temsilciliği Bilim Şenliklerinde Uygulanan Prosedüre Tepki Gösterdi…

Eğitim İş İskenderun Temsilciliği Yönetim Kurulu, geçtiğimiz gün, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kız Teknik ve Meslek Lisesi salonunda okul müdürleri ile yaptığı toplantı sonrası bir değerlendirme yaptı.

“Bu Benim Eserim Proje Yarışması” kapsamında Hatay merkezde yapılacak “Bilim Şenlikleri’ ile ilgili bilgilerin verildiği toplantıda konuşulan bazı konuları eleştiren Eğitim İş İskenderun Temsilciliği Yönetim Kurulu konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundular;

Masraflar Öğrenci Velilerine Yüklemiyor

“Hatay Valiliği veya Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projeye tüm resmi/özel ortaokulların katılımı zorunlu tutulmuştur. Bu durum katılacak eserlerin özgün ya da bilimsel olmasından çok katılımın çok olmasını amaçlamaktadır. Bilim sadece şenliğin adında kalmıştır. İşin en ilginç yanı ise Hatay Valiliğince düzenlenen Bilim Şenliklerinin giderlerinin karşılanması okul müdürlüklerine yüklenmiştir. Her okula 100 TL verme zorunluluğu getirilmiştir. Okulların dolayısıyla projelerin sayısı artsın diye orijinallikten uzak, içeriğin ikinci plana atıldığı bu zorunlu şenlikler için ayrıca pahalı bir reklam yürütülmekte ve bu masraflar da yine öğrenci velilerinden okul müdürleri aracılıyla tahsil edilmek istenmektedir.

Eğitim-İş Sendikası olarak soruyoruz, 222 sayılı yasa ile kim kime para aktaracaktır? Öğrenciden veya okuldan para istemek yasal mıdır? Geçmişte okulun ihtiyaçları için velilerden para isteyen okul müdürleri hakkında soruşturma açılmamış mıdır?

Bu Zihniyetten Bir An Önce Vazgeçilmeli

Şenlik hazırlayıp reklam yapacaksınız ama katılımı zorunlu tutup giderlerini de okul müdürleri aracılığıyla katılımcılardan tahsil edeceksin. Ve daha önce yazdığınız yazılarla okul müdürlerinin para toplamasını yasaklayacaksınız. Eğitim İş olarak; neresinden bakarsanız bakın çelişki ve tutarsızlıktan ibaret bu uygulamadan ve öğrenci velileri yolunacak kaz, okul müdürlerini ise tahsildar olarak gören bu zihniyetten bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Bu hukuksuzluktan vazgeçilmemesi halinden, mücadelemizi hukuksal alanda sürdüreceğimiz bilinmelidir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here