“Rant Değil, İnsanı Merkeze Alan Bir Anlayış Olmalıdır!”

0
42

Saadet Partisi Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu, Yağış Sonrası Konteynerdeki İnsanların Mağduriyetlerine Değindi…

Son birkaç gün içinde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle mağdur olan insanların çektiği zulme değinen Saadet Partisi Hatay il Başkanı Mehmet Harputluoğlu, yeni yapılan bütün yaşam alanlarında, sıkıntı yaşandığını, insanların mağdur olduğunu kaydetti.

Geçici barınma için yapılan alanlardaki hataların sorumlusunun denetleyici olan kamu kurum ve kuruluşlar olduğunu vurgulayan Harputluoğlu; “Dün gece yoğun yağış sonrası maalesef birçok vatandaşımız basit ve önlenebilir eksikliklerden dolayı mağduriyet yaşadı. Gece geç saatlere kadar sokaktaydık. Konteyner kentlerde ve Emlak konut yaşam alanında çalışmaları takip ettik. Gördüğümüz manzara gerçekten bizi kahretti. Defne devlet hastanesi dahil yeni yapılan bütün yaşam alanlarında hep aynı sorun sebebiyle hiç tasvip etmeyeceğimiz görüntülere şahit olduk.

Geçici barınma için yapılan alanlarda yanlış yer tercihleri, fiziki şartlara uygun imar ve alt yapı eksikliği, teknik olarak basit işçilik hataları gibi konular yüzünden yaşanılan bu mağduriyetin sorumlusu elbette denetleyici olan kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Erken müdahale konusunda takdir etmiş olsak da kamu kurumlarının olay yeri inceleme mantığı ile çalışması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Geçici barınma sorununun karşılanmasının ancak karşılanırken de gerekli alt ve üst yapının yapılması gerektiğini ifade eden Harputluoğlu; “Geçici barınma ihtiyacının mutlak suretle karşılanarak bitirilmesi en önemli hedef olsa da bununla birlikte burada yaşayan ve yaşayacak vatandaşlarımızın uzun süre burayı kullanacağı düşünülerek gerekli alt ve üst yapının en planlı şekilde titizlikle yapılması gerekmektedir. Üzülerek ifade ediyorum ki geçici barınma yeri tercihleri kesinlikle sorunludur. Birçok noktada tarım arazileri, dere yatakları ve yol kenarları tercih edilmiş. Bu durumun oluşturduğu ve oluşturacağı olumsuzlukların hesap edilmediği çok açıktır. Planlamaların şehrimizin fiziki şartları, kültür ve sosyo-ekonomik yapısı hesap edilerek yapılması çok önemlidir. Bu hem vatandaşlarımızın yaşamış olduğu acıların katlanarak artmasının hemde ülke ekonomisinin sürekli yara almasının önüne geçmiş olacaktır.

Bu sorunların çözümü aslında çok basittir. Tek yapılması gereken rantın değil, insanın merkeze alınmasıdır. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da sürecin takipçisi olacağımızı buradan halkımıza ifade etmek istiyorum. Hepimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here