Ramazan Bu Gece Sahurla Başlıyor

0
72

Ramazan orucu bu gece kalkılacak sahur ile başlıyor. Üç aylar veya Mübarek üç aylar, Hicri takvim’de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır. Ayrıca, Recep Regaib Kandili ve Mirac Kandilini, Şaban Beraat Kandilini ve Ramazan Kadir Gecesini barındırır.

2020 Dini takvimine göre bu yıl Ramazan ayı 24 Nisan 2020 tarihinde başlayacak. İlk teravih namazı da 23 Nisan akşamı (bu akşam) kılınacak. İlk sahur 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece (bu gece) yapılacak. İlk iftar 24 Nisan’da idrak edilecek. Ramazan, Hicrî Takvim’e göre 9. ay ve İslam dininin inancına göre Hz. Muhammed’e Kuran-ı Kerim ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya başlanılan aydır. Bu ayda oruç tutmak İslam’ın beş şartından birisidir. Ayın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazan’ın sürdüğü hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.

Müslümanlar için anlamı çok büyük olan Ramazan Orucunun ardından Ramazan Bayramı ise 23 Mayıs 2020 günü arefe ile başlıyor. 24 Mayıs 2020 günü Ramazan bayramı 1. günü olurken, Ramazan bayramı 26 Mayıs 2020 günü tamamlanacak.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Ramazan ayı içinde gerekli tedbirler alındı. Tedbirler kapsamında, vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here