Mansuroğlu; “Felaket İçin Ayrılan Bütçe Yetersiz”

0
86

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Felaket İçin Ayrılan Bütçe Yetersiz”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mansuroğlu, karantina günlerinde yaptığı açıklamada, ilk olarak CHP’li belediyelere konan ambargolara değindi.

Millet İttifakı’na ait belediyelerin en ücra köşedeki vatandaşlara dokunma gayreti içinde yaptığı; aşevi kurma, ekmek dağıtma, yardım paketleri yapma, bağış kampanyaları başlatma gibi hizmetlerin önlenmesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu Sahra Hastanesi’nin kapatılmasını, ‘akıllara ziyan’ olarak nitelendiren Mansuroğlu; “Bu süreçte vatandaşa hizmet dışında daha önceki belediye başkanlarının aksine başka hiçbir düşüncesi olmayan İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarımızın hakkında soruşturma başlatmak ihanet değil de nedir?” diye sordu.

Ülke olarak felaket için ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu da savunan Mansuroğlu; “Özellikle bu dönemde iktidar tarafından açıklanan yardım paketlerinin çalışan kesime, garip gurebaya ve esnaf vatandaşlarımıza hiçbir şey getirmediğini üzülerek takip ediyoruz. Ücretsiz izinlerin 1177 TL gibi komik bir ücretle belirlenmesini kabul etmiyoruz. Dünyanın diğer ülkelerine baktığımızda bu felaket için ayrılan bütçeleri gördüğümüzde Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin ayırdığı bütçenin yetersizliği görülmektedir. Dünya tarihinde halkından yardım toplayarak 41 ülkeye yardım gönderen bunu yaparken de kendi vatandaşına maske ve gıda yardımında sınıfta kalan bir siyasi iktidar görülmemiştir” dedi.

Sosyal medyada dolanan ‘çocukların istismarcıları ile evlenmeleri halinde cezasızlık getirilmesinin öngörüldüğü’ dayanaksız belgeyle ilgili de konuşan Mansuroğlu; “Ülkemizde hak, hukuk ve adaletten yana olumlu hiçbir şey yapmaya yanaşmayan bugünün siyasi iktidarı son günlerde gündemde olan ve 4 yıldır sürekli ısıtılarak gündeme getirilen, gerçekliği hiçbir şekilde teyit edilemeyen ve resmi olup olmadığı anlaşılamayan bir belgenin tekrardan dolaşıma sokulması vicdanlarımızı bir kez daha yaralamış, gündemimizi bir kez daha meşgul etmiştir.

Söz konusu belgenin içeriği incelendiğinde, çocukların istismarcıları ile evlenmeleri halinde istismar suçunu işleyen faile cezasızlık getirmeye yönelik bir yasa teklifi olduğu anlaşılmışsa da bu belgenin doğruluğu ve gerçekliği henüz teyit edilememiştir. Söz konusu belgede yer alan, vicdanlara ve akıllara sığmayan yasa teklifinin geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen infaz düzenlemesi ile birlikte yasalaştığı iddia edilmişse de, partimiz Avukatlarının yapmış olduğu inceleme neticesinde böylesine ürkütücü bir yasa düzenlemesinin TBMM’de onaylanmadığını ve teklif edilmediğini tespit etmiş bulunuyoruz. Ancak buna rağmen, çocukların istismarcıları ile evlenmeleri halinde cezasızlık getirilmesinin öngörüldüğü söz konusu dayanaksız ve kabul edilemez belgenin sosyal medyada dolaşması bile halkımızı büyük bir infiale sürüklemiş ve konunun toplum nezdinde hassasiyetle takip edildiğini gözler önüne sermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana adaletin tecellisi için mücadele eden cesur hak savunucularına ev sahipliği yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde olduğu gibi bizler de Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü olarak her zaman istismar mağduru çocuklarımızın ve şiddet mağduru kadınların yanında yer alacağımızın teminatını veriyor, bu tarz kabul edilemez ve hassas konuların her zaman takipçisi olacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mansuroğlu son olarak, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun yıldönümünü, Polis Haftası’nı, Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı’nı da kutladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here