Protokol Üyeleri Şehit Aileleri İle Bayramlaştı

0
96

Kurban Bayramı dolayısıyla ilk olarak aziz şehitlerimiz ziyaret edildi. Arife günü gerçekleştirilen Şehitlik ziyareti programına katılan protokol üyeleri, şehitlerin kabrine karanfil bırakarak, şehit ailelerinin acısını paylaştı.

Karaağaç Asri Mezarlıktaki şehitlik ziyaretine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlikteki törende ilk olarak saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu ve ardından İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından dua okundu. Protokol üyeleri, şehitlikte, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı ve ailelerin Kurban Bayramını kutladı. Protokol üyeleri ayrıca, en elzem değerlerimizden olan şehit ailelerimiz ile yakından ilgilenerek, herhangi bir sorun ya da ihtiyaçları olup olmadığı yönünde bilgi almasının yanı sıra onların kederlerini paylaştı.

İskenderun Belediyesi’nce halkımızın mezarlık ziyaretleri için karşılıklı ücretsiz otobüs seferleri de düzenlendi.

İlçemizde yıllardır süregelen Bayram Programı kapsamındaki Şehitlik Ziyareti etkinliğine ilişkin 2019 yılı Kurban Bayramında değişiklik yapılarak akşam saatlerinde icra edilmesi memnuniyet ile karşılandı. Yaz döneminin en sıcak günlerinin yaşandığı Ağustos ayında böyle bir değişiklik dolayısıyla oldukça memnun olduklarını dile getiren şehit ailelerimiz, hassasiyetinden dolayı İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden başta olmak üzere tüm yetkililere canı gönülden teşekkür ettiler.

Gazi ve Şehit Ailesine Bayram Ziyareti

Protokol üyeleri daha sonra kahraman Gazimiz Abdussamed Delioğlunu ziyaret etti. İlçemiz İsmet İnönü Mahallesi’nde ikamet eden Delioğlu ailesini evinde ziyaret eden protokol üyeleri,
Şırnak İli Silopi ilçesinde Uzman Çavuş olarak görev yapmakta iken Gazi olan Abdussamed Delioğlu’na vatan ve millet için yaptığı fedakarlıktan dolayı bir kez daha minnettar olduklarını ifade ederek, Kurban Bayramını kutladı.

Şanlıurfa 1’nci Komando Tabur Komutanlığında görev yapmakta iken şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Dursun’un İlçemiz Sakarya Mahallesi’nde ikamet eden ailesini de ziyaret eden protokol üyeleri, aziz şehidimize Cenabı Allah’tan rahmet niyaz ederken, kederli ailesine bir kez daha sabır ve başsağlığı diledi.

Ziyarette konuşan Başkan Fatih Tosyalı, belediye olarak her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında oldukları belirterek; “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler, sağlıklı ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum. Belediye başkan yardımcıları ile birlikte, kentimizde ikamet eden gazilerimiz ve şehit ailelerimizi ziyaret ediyor, onların Kurban Bayramlarını tebrik ediyoruz. Şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret etmek, dertlerini ve sorunlarını dinlemek bizlerin görevi olduğu kadar, yanlarında olmak bizleri de mutlu ediyor. Her zaman yanlarındayız” dedi.

Gazi ve şehit yakınları ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, protokol üyelerine teşekkür ettiler. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here